file, snelweg

Twente werkt aan betere doorstroming in de spits

Beter Benutten Twente gaat onderzoeken hoe het aantal vrachtauto’s uit de spits geweerd kan worden. Om dat doel te bereiken en zo de doorstroming te verbeteren wordt de hulp van het bedrijfsleven ingeroepen. Het Twentse samenwerkingsverband wil samen met bedrijven maatregelen bedenken om het verkeer in de spits te ontlasten.

Om met bedrijven in contact te komen die veel vrachtverkeer in de spits hebben rijden, wordt er deze week op vier verschillende locaties in de spits gefilmd. De reclame-uitingen op de voertuigen moeten de onderzoekers naar de bedrijven leiden. Die worden dan benaderd met de vraag of ze willen meewerken aan het spitsmijden-project. Er worden geen kentekens genoteerd.

Beter Benutten

Beter Benutten is een programma van de landelijke overheid om de bereikbaarheid in drukke regio’s in het hele land te verbeteren. De Regio Twente, een samenwerkingsverband van veertien gemeenten, krijgt 5 miljoen voor maatregelen om de doorstroming op de weg te verbeteren en het reizen met het openbaar vervoer te bevorderen. Het doel is om de reistijd op de grootste knelpunten in Twente op de A1 en de A35 met minimaal 10 procent te verbeteren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.