Gratis app RoadGuard gaat strijd aan met ANWB Wegenwacht

De gratis app RoadGuard gaat de strijd aan met de wegenwacht van de ANWB. Via de app wordt pechhulp aangeboden zonder abonnement of verzekering. De initiatiefnemers vinden het onzin dat miljoenen mensen jaarlijks hoge abonnementskosten betalen terwijl ze amper pechhulp nodig hebben, en daarom is een netwerk van monteurs opgezet door heel Nederland.

De app is een initiatief van Centraal Beheer en Eurocross Assistance en is direct te downloaden. Nederlanders hebben gemiddeld eens in de vier jaar auto- of motorpech, en dan gaat het vooral om een lekke band of een lege accu. Daar betaalt men voor het goedkoopste abonnement bij de ANWB, waar vier miljoen mensen bij zijn aangesloten, dan wel 85 euro per jaar voor. Via de app is dat een stuk goedkoper.

Geen abonnement

Het concept is simpel. Sta je met pech langs de weg, dan open je de app en geef je aan wat er loos is. Vervolgens ga je afrekenen, en dat kost je in bijna alle gevallen dan honderd euro. Niet goedkoop voor een lekke band, maar je hebt daar dus geen abonnementskosten bij. En de gedachte is dus dat je daardoor door de jaren een stuk goedkoper uit bent.

Volgens Robin Clements, directeur van Centraal Beheer, zorgen technologische ontwikkelingen en nieuwe behoeftes bij consumenten voor andere mogelijkheden. “Pechhulp kan makkelijker en persoonlijker. Alles gaat tegenwoordig mobiel en on demand vinden we niet meer dan normaal. Zo ontstond het idee van RoadGuard.” De makers vergelijken het met het Uber-model voor taxi’s.

Downloaden

De app biedt 24/7 pechhulp aan voor vrijwel alle voertuigen en in heel Nederland, maar nog niet over de grens. De app is gratis te downloaden voor Apple en Android-telefoons.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.