’10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg in 2020′

Zelfrijdende auto’s zijn geen futuristisch idee meer. Het gaat nu zelfs zo snel, dat we in 2020 in totaal 10 miljoen geheel autonome auto’s op de weg hebben. Dat wordt voorspeld in een rapport van BI Intelligence, dat de zelfrijdende autobranche onder de loep nam.

Bedrijven als Mercedes, BMW en Tesla hebben al verschillende zelfrijdende features ingebouwd in hun nieuwe modellen en hebben bekendgemaakt binnen een paar jaar een compleet autonoom voertuig op de weg te zetten. In het rapport wordt de groei van het aantal zelfrijdende auto’s in de komende jaren in kaart gebracht.

Rapport

Technologie-bedrijven zijn het als autoproducenten actief om een voortrekkersrol te nemen in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto, zo is in het verslag te lezen. Het bekendste voorbeeld daarvan is Google, dat in verschillende plaatsen in de Verenigde Staten zelfrijdende voertuigen laat testen op de openbare weg.

In het rapport wordt de huidige situatie van de markt in beeld gebracht en wordt aan de hand daarvan een toekomstperspectief geschetst. Deze neemt ook de mogelijke barrieres in ogenschouw. Daaruit blijkt dat er 10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg zijn in 2020.

voorspellingen

Technologie

Een zelfrijdende auto wordt in het rapport omschreven als een voertuig dat zelf gast, remt en stuurt met weinig of geen ingrijpen van de bestuurder. Een volledig autonoom model, waar de bestuurder helemaal niets meer hoeft te doen, komt volgens het rapport in 2019.

Er wordt echter een verschil gemaakt tussen ‘self-driving cars’ en ‘driverless cars’. Deze tweede variant, waarbij een bestuurder daadwerkelijk iets anders kan doen tijdens het rijden, blijft nog even uit vanwege wetgeving en aansprakelijkheidsproblematiek, zo wordt gesteld.

Het grootste voordeel van de zelfrijdende auto is de positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid en de significante daling van het aantal verkeersdoden wat daar uit voortkomt. Om dat te bereiken, moeten echter de kosten nog flink omlaag en moet er vaart gezet worden achter nieuwe regelgeving, zo staat in het rapport, voordat de reguliere consument er in kan gaan rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “’10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg in 2020′”

ricardo van veen|01.06.16|12:19

Dat gaat gezellig worden met al die idiote fietsers in Nederland, die zelfrijdende auto remt natuurlijk voor alles wat op hem af komt bewegen. Gevolg is dat je meer stil staat dan kan rijden. Ben benieuwd hoe alles gaat ontwikkelen, ik vraag me af wat de consument wilt.

Guno Ghazi|01.06.16|15:06

Ik snap het niet hoor,als je nou echt gaat voor een auto die alles zelf doet,dan pak je toch lekker de trein.
Zo lang je het nog zelf doet,dan versta ik daar ”autorijden” onder.
En als dit allemaal ook zo uitkomt,dan kunnen de rijschoolhouders en instructeurs maar beter snel iets anders gaan doen.
Of voornamelijk als instructeur voor de motor gaan,dit kan namelijk niet op ”automatisch”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

’10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg in 2020′ | RijschoolPro

’10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg in 2020′

Zelfrijdende auto’s zijn geen futuristisch idee meer. Het gaat nu zelfs zo snel, dat we in 2020 in totaal 10 miljoen geheel autonome auto’s op de weg hebben. Dat wordt voorspeld in een rapport van BI Intelligence, dat de zelfrijdende autobranche onder de loep nam.

Bedrijven als Mercedes, BMW en Tesla hebben al verschillende zelfrijdende features ingebouwd in hun nieuwe modellen en hebben bekendgemaakt binnen een paar jaar een compleet autonoom voertuig op de weg te zetten. In het rapport wordt de groei van het aantal zelfrijdende auto’s in de komende jaren in kaart gebracht.

Rapport

Technologie-bedrijven zijn het als autoproducenten actief om een voortrekkersrol te nemen in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto, zo is in het verslag te lezen. Het bekendste voorbeeld daarvan is Google, dat in verschillende plaatsen in de Verenigde Staten zelfrijdende voertuigen laat testen op de openbare weg.

In het rapport wordt de huidige situatie van de markt in beeld gebracht en wordt aan de hand daarvan een toekomstperspectief geschetst. Deze neemt ook de mogelijke barrieres in ogenschouw. Daaruit blijkt dat er 10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg zijn in 2020.

voorspellingen

Technologie

Een zelfrijdende auto wordt in het rapport omschreven als een voertuig dat zelf gast, remt en stuurt met weinig of geen ingrijpen van de bestuurder. Een volledig autonoom model, waar de bestuurder helemaal niets meer hoeft te doen, komt volgens het rapport in 2019.

Er wordt echter een verschil gemaakt tussen ‘self-driving cars’ en ‘driverless cars’. Deze tweede variant, waarbij een bestuurder daadwerkelijk iets anders kan doen tijdens het rijden, blijft nog even uit vanwege wetgeving en aansprakelijkheidsproblematiek, zo wordt gesteld.

Het grootste voordeel van de zelfrijdende auto is de positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid en de significante daling van het aantal verkeersdoden wat daar uit voortkomt. Om dat te bereiken, moeten echter de kosten nog flink omlaag en moet er vaart gezet worden achter nieuwe regelgeving, zo staat in het rapport, voordat de reguliere consument er in kan gaan rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “’10 miljoen zelfrijdende auto’s op de weg in 2020′”

ricardo van veen|01.06.16|12:19

Dat gaat gezellig worden met al die idiote fietsers in Nederland, die zelfrijdende auto remt natuurlijk voor alles wat op hem af komt bewegen. Gevolg is dat je meer stil staat dan kan rijden. Ben benieuwd hoe alles gaat ontwikkelen, ik vraag me af wat de consument wilt.

Guno Ghazi|01.06.16|15:06

Ik snap het niet hoor,als je nou echt gaat voor een auto die alles zelf doet,dan pak je toch lekker de trein.
Zo lang je het nog zelf doet,dan versta ik daar ”autorijden” onder.
En als dit allemaal ook zo uitkomt,dan kunnen de rijschoolhouders en instructeurs maar beter snel iets anders gaan doen.
Of voornamelijk als instructeur voor de motor gaan,dit kan namelijk niet op ”automatisch”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.