Brits bedrijf ontwerpt verkeersborden van de toekomst

Niemand kan precies voorspellen hoe het verkeer er in de toekomst uitziet, maar dat het straatbeeld gaat veranderen is wel duidelijk. Dat betekent dat er tegen die tijd ook nieuwe verkeersborden nodig zijn om in te spelen op die nieuwe situatie. Het Britse bedrijf Carkeys nam alvast een voorschotje op de toekomst en maakte een aantal borden dat ooit misschien op straat te vinden zal zijn.

Op de website van het bedrijf staat een aantal mooie voorbeelden. Zo is er een verkeersbord voor een aparte rijbaan voor elektrische auto’s die opgeladen moeten. Als de populariteit van elektrische voertuigen verder doorzet, ligt het volgens de ontwerpers voor de hand dat er slimme oplossingen komen, waarbij auto’s tijdens het rijden snel opgeladen kunnen worden. En dan is het logisch om zo’n rijbaan te markeren met een speciaal verkeersbord.

Zelfrijdende auto’s

Een andere ontwikkeling waar Carkeys op inspeelt, is de komst van zelfrijdende auto’s, die momenteel al volop getest worden. Mogelijk krijgen ze in het begin vanwege de verkeersveiligheid aparte rijstroken. Ook in dat geval is er een verkeersbord nodig om andere verkeersdeelnemers erop attent te maken waar de zelfrijdende auto’s rijden.

In China waren onlangs testen met een nieuw type voertuig, dat boven het bestaande verkeer kan rijden en dus geen last heeft van verkeersopstoppingen. Deze Transit Elevated Bus (TEB) is een combinatie van bus, metro en monorail. Ook de introductie van zo’n nieuwe vervoersvorm rechtvaardigt volgens de Britten een nieuw verkeersbord.

Bron foto: Carkeys.co.uk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.