ANWB spreekt 77 polishouders aan op onveilig rijgedrag

77 bestuurders die een Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB hebben, blijken helemaal niet veilig te hebben gereden. De ANWB heeft de polishouders daarom gevraagd hun rijgedrag te verbeteren.

De autoverzekering maakt gebruik met een app. Om de tien dagen ontvangen de verzekerden niet alleen de tussentijdse rijscores, maar ook tips en adviezen. De ANWB neemt alleen contact op met polishouders die de regels fors overtreden. Dat was bij 77 van hen het geval. Daarbij ging het vooral over veel te hard rijden. De helft heeft het rijgedrag inmiddels verbeterd volgens de ANWB.

Korting

In totaal zijn er 1800 polissen gekocht van de Veilig Rijden Autoverzekering, die medio dit jaar werd gelanceerd. Met de verzekering wil de ANWB automobilisten bewust maken van hun gedrag en zo bijdragen aan de verkeersveiligheid. Polishouders krijgen een korting op de premie bij het afsluiten van de premie. Na drie maanden wordt de definitieve korting bepaald aan de hand van de verzamelde rijscores. Die korting loopt op naarmate de verzekerden beter rijgedrag vertonen en bedraagt maximaal 30 procent.

Met de gegevens van de app bepaalt de ANWB een veiligheidsscore op een schaal van 1 tot 100. Daarvoor wordt gekeken naar de gereden snelheid ten opzichte van de toegestane maximumsnelheid, de acceleratiesnelheid, de snelheid in bochten en het remgedrag. De gemiddelde rijscore van de polishouders ligt op 75. De rijscore van hardrijders die keer op keer de fout in gaan, wordt tijdelijk verlaagd totdat ze hun rijgedrag aangepast hebben. Ook verliezen ze tijdelijk hun korting. Notoire overtreders of bestuurders die meer dan 50 kilometer per uur te hard hebben gereden, worden uit de verzekering gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.