Het verlichte zebrapad in Eerbeek. Foto: Lighted Zebra Crossings

Eerste verlichte zebrapad van Nederland geopend

In Eerbeek is vrijdagavond het eerste verlichte zebrapad van Nederland in gebruik genomen. Het zebrapad moet ervoor zorgen dat voetgangers veilig kunnen oversteken. De speciale oversteekplaats is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Lighted Zebra Crossings, dat nationaal en internationaal grote ambities heeft.

De witte strepen bestaan uit lichtbakken met daarin ledverlichting. De lampen gaan branden zodra de straatverlichting aan gaat. Op die manier zijn zowel het zebrapad zelf als de voetganger beter zichtbaar. Voorafgaand aan de opening is er twee jaar proefgedraaid op een bedrijventerrein in Eerbeek, waar vrachtwagens veelvuldig over de glazen platen reden.

Door toevoeging van sensoren kunnen de zebrapaden ook andere gegevens verzamelen, zoals het aantal passerende voertuigen, de snelheid van voertuigen en het aantal wandelaars. Er zijn twee versies van het zebrapad: een voor de klinkerweg en een voor een asfaltweg.

Het zebrapad in Eerbeek is tevens een primeur voor de ontwikkelaar. Volgens Lighted Zebra Crossings is er nationaal en internationaal veel belangstelling voor het product. Zo heeft het bedrijf gesprekken met instanties in Amerika, Zweden, Australië en Jakarta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste verlichte zebrapad van Nederland geopend | RijschoolPro
Het verlichte zebrapad in Eerbeek. Foto: Lighted Zebra Crossings

Eerste verlichte zebrapad van Nederland geopend

In Eerbeek is vrijdagavond het eerste verlichte zebrapad van Nederland in gebruik genomen. Het zebrapad moet ervoor zorgen dat voetgangers veilig kunnen oversteken. De speciale oversteekplaats is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Lighted Zebra Crossings, dat nationaal en internationaal grote ambities heeft.

De witte strepen bestaan uit lichtbakken met daarin ledverlichting. De lampen gaan branden zodra de straatverlichting aan gaat. Op die manier zijn zowel het zebrapad zelf als de voetganger beter zichtbaar. Voorafgaand aan de opening is er twee jaar proefgedraaid op een bedrijventerrein in Eerbeek, waar vrachtwagens veelvuldig over de glazen platen reden.

Door toevoeging van sensoren kunnen de zebrapaden ook andere gegevens verzamelen, zoals het aantal passerende voertuigen, de snelheid van voertuigen en het aantal wandelaars. Er zijn twee versies van het zebrapad: een voor de klinkerweg en een voor een asfaltweg.

Het zebrapad in Eerbeek is tevens een primeur voor de ontwikkelaar. Volgens Lighted Zebra Crossings is er nationaal en internationaal veel belangstelling voor het product. Zo heeft het bedrijf gesprekken met instanties in Amerika, Zweden, Australië en Jakarta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.