Dation strijdt mee in mobiliteitsbattle Twente

Dation, softwareleverancier voor rijscholen, doet mee aan de Mobiliteitsbattle Twente. Het bedrijf zet zich vier maanden lang in om ‘groen’ te rijden. De ervaring en kennis die Dation tijdens de wedstrijd opdoet, wil het bedrijf doorgeven aan haar klanten.

De Mobiliteitsbattle is een initiatief van Twente Mobiel, een onderdeel van de provincie Overijssel. Bedrijven die meedoen aan de wedstrijd krijgen de opdracht samen met de collega’s zo veel mogelijk brandstof te besparen en spits te mijden. Het project moet bijdragen aan kostenbesparing, milieu en een hogere veiligheid voor de medewerkers.

Kastje in auto

De medewerkers van Dation krijgen een speciale box in de auto geïnstalleerd die het rijgedrag en het rijden in de spits registreert. Zo wordt inzichtelijke gemaakt of er bijvoorbeeld te hard wordt opgetrokken of dat de bestuurder in een te hoog toerental rijdt. Medewerkers kunnen punten verdienen door minder hard op te trekken en te remmen en buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan.

Via een online omgeving hebben de deelnemers inzicht in hun rijgedrag. Ook krijgen ze periodieke rapportages met tussenstanden, analyses en tips om nog beter te scoren. De organisatie die in vier maanden de beste score behaalt, wint de Mobiliteitsbattle.

Lees ook: Coaching helpt beginnende bestuurder veiliger te rijden

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.