Park Lite, elektronische parkeerschijf

Elektronische parkeerschijf wettelijk toegestaan

Het is nu ook wettelijk toegestaan de elektronische parkeerschijf Parklite te gebruiken. De blauwe schijf start automatisch zodra de auto stilstaat. Het elektronische apparaatje komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar is ook in Nederland verkrijgbaar.

De schijf van Parklite heeft een grootte van 7 bij 10 centimeter. De schijf plaats je rechts onderaan de voorruit. Hij houdt de tijd bij in halve en hele uren en geeft de tijd in beeld, zodra de auto stilstaat. Zo kun je niet meer vergeten de parkeerschijf in te stellen.

‘Besluit parkeerschijf’

Het was tot voor kort onduidelijk of het gebruik van een elektronische parkeerschijf nu echt was toegestaan, schrijft Verkeersnet. De importeur schermde weliswaar met een brief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu waaruit je zou kunnen afleiden dat een elektronische parkeerschijf de goedkeuring van het ministerie kan wegdragen.

Er lag echter ook nog een ‘Besluit parkeerschijf’, waarin het uiterlijk van de aloude kartonnen blauwe schijf bindend was voorgeschreven. Dat besluit is nu per 1 juli 2017 vervallen verklaard, zodat de weg vrij lijkt voor de inzet van de digitale parkeerschijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Elektronische parkeerschijf wettelijk toegestaan”

Ewout Wijnveldt|31.08.17|09:30

En de weg open voor fraude!

Sjaak Van Dopperen|20.03.20|20:43

Werkt perfect
Geen om kijken naar
Fraude kan wel maar gebeurd ook met de gewone schijf

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.