Paarden hebben lak aan autolak: waarschuwingsbord ontworpen

Dat steenmarters en auto’s niet samengaan, was bekend maar dat paarden en wagens als water en vuur zijn is minder evident. Paarden worden namelijk aangetrokken door de lak van auto en schrapen deze er met hun tanden van af. ARK Natuurontwikkeling heeft zelfs een speciaal waarschuwingspictogram ontwikkeld om automobilisten te waarschuwen voor gebieden waar deze dieren zich ophouden.

Rij-instructeurs houden zich maar beter verre van deze natuurterreinen. Het eerste gebied waar deze waarschuwing op borden bij een begrazingsgebied wordt gebruikt is de Schaikse Heide in natuurgebied de Maashorst in Schaijk. Waarom de dieren zich graag tegoed doen aan autolak is onbekend, maar wel staat vast dat alle paarden het blijkbaar lekker vinden. Vooral metallic lak geldt als delicatesse voor paarden.

Het is onverstandig om met auto’s in het begrazingsgebied te parkeren, stil te staan en/of de voertuigen onbeheerd achter te laten. Parkeren op de officieel aangewezen parkeerterreinen is dus niet alleen van belang om geen boete te riskeren, maar ook om schade aan het voertuig te voorkomen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Paarden hebben lak aan autolak: waarschuwingsbord ontworpen | RijschoolPro

Paarden hebben lak aan autolak: waarschuwingsbord ontworpen

Dat steenmarters en auto’s niet samengaan, was bekend maar dat paarden en wagens als water en vuur zijn is minder evident. Paarden worden namelijk aangetrokken door de lak van auto en schrapen deze er met hun tanden van af. ARK Natuurontwikkeling heeft zelfs een speciaal waarschuwingspictogram ontwikkeld om automobilisten te waarschuwen voor gebieden waar deze dieren zich ophouden.

Rij-instructeurs houden zich maar beter verre van deze natuurterreinen. Het eerste gebied waar deze waarschuwing op borden bij een begrazingsgebied wordt gebruikt is de Schaikse Heide in natuurgebied de Maashorst in Schaijk. Waarom de dieren zich graag tegoed doen aan autolak is onbekend, maar wel staat vast dat alle paarden het blijkbaar lekker vinden. Vooral metallic lak geldt als delicatesse voor paarden.

Het is onverstandig om met auto’s in het begrazingsgebied te parkeren, stil te staan en/of de voertuigen onbeheerd achter te laten. Parkeren op de officieel aangewezen parkeerterreinen is dus niet alleen van belang om geen boete te riskeren, maar ook om schade aan het voertuig te voorkomen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.