Oefensite voor kinderen die in coronatijd verkeersexamen doen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft speciaal voor alle kinderen van groep 7 en hun ouders een oefensite samengesteld om het verkeersexamen thuis voor te bereiden. Dit kan met oefenexamens en een examenquiz. Het VVN Theoretisch Verkeersexamen is op 29, 30 en 31 maart.

VVN roept kinderen van groep 7 en hun ouders op om het theoretisch verkeersexamen te oefenen om in de verkeersexamenweek goed voor de dag te komen. In 2020 was er door de coronacrisis een grote omslag naar thuisonderwijs en werden de oefenexamens 424.186 keer gemaakt.

Er zijn drie oefenexamens beschikbaar. Ook kunnen de kinderen met hun ouders samen een verkeersexamen-quiz doen. Tijdens het oefenen komen op een speelse manier allerlei handige tips aan de orde, aldus VVN. Abstracte begrippen voor kinderen zoals voorrang worden met behulp van tekeningen en filmpjes verduidelijkt zodat kinderen weten wat ze moeten doen wanneer ze de borden tegenkomen.

Ook praktische en herkenbare onderwerpen zoals oversteken, grote voertuigen in het verkeer en het meenemen van bagage op de fiets komen aan de orde.

(ANP)

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.