René de Baat is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland

René de Baat is de winnaar van het NK Veiligste Chauffeur. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zuid-Holland had zich met 24 andere chauffeurs gekwalificeerd voor de finale op 25 september op het TT Circuit in Assen. 

Na vijf proeven bleven er slechts drie finalisten over. Op het finaleparcours werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat onderdeel bleef De Baat, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport, zijn concurrenten voor; als enige legde hij het complete parcours binnen de toegestane 15 minuten af. Danny Henskens uit Berghem en Pieter Jacobs uit Beuningen werden de tweede en derde veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland.

Voor De Baat was de winst speciaal, aangezien ook zijn vader zich had geplaatst voor de eindstrijd in Assen. De beroepschauffeur vindt veiligheid een belangrijk thema en hij beschouwt de prijs als een mooie blijk van erkenning.

TVM Awards

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving De Baat de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Award Veilig Transport

Transportonderneming Nijman/Zeetank uit Spijkenisse werd winnaar van de TVM Award Veilig Transport. Het is een juryprijs die wordt toegekend aan een onderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan de transportveiligheid. De jury bestaat uit de acht partners van de TVM Awards. Frits Bakker, vestigingsdirecteur van Nijman/Zeetank, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Charles Engelaar, directeur marketing van Volvo Trucks Nederland.

Nijman/Zeetank ontving de Award omdat het bedrijf haar werknemers ‘een compleet pakket aan veiligheid’ biedt. ‘Bij Nijman/Zeetank stopt veiligheid niet als de chauffeur uit zijn cabine stapt of naar huis gaat. Ook privé wordt er in de veiligheid van werknemers geïnvesteerd’, aldus het juryrapport.

Ridder award voor heldhaftige actie

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Van der Wal uit Utrecht redde in maart een slachtoffer uit een auto die bij een ongeval op de A28 te water was geraakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.