hyundai, i40

20 procent bijtelling voor nieuwe Hyundai i40

AUTOVANDAAG – Hyundai komt in juni met de i40. De Sonata-opvolger wordt leverbaar met keuze uit twee benzine- en dieselmotoren, ook met 20% bijtelling.

De nieuwe Hyundai i40 wordt tijdens de Salon International de l’ Automobile de Genève voor het eerst in de schijnwerpers geplaatst.

Middenklasser

Met deze luxe middenklasser wil Hyundai vaste voet aan de grond krijgen in het door de zakelijk rijders gedomineerde D-segment. Hiervoor trekt het merk de nieuwste designtaal Fluidic Sculpture, een aantrekkelijk prijskaartje en motoren met 20% bijtelling uit de kast.

In eerste instantie verschijnt de i40 als stationwagon die zich met een bagageruimte van 553-1719 liter bagageruimte een echt pakezel laat noemen. In het najaar volgt de i40 sedan.

Wielbasis

Beide varianten hebben een flink postuur met een lengte van 4.77 meter en 2.77 meter wielbasis. Daarmee overtreft hij het schoolvoorbeeld van de zakenauto’s, de Passat.

De Hyundai i40 heeft zoals efficiënte motoren die daardoor in het zakelijk zeer gunstige belastingtarief van 20 procent vallen. De nieuwe 1.6 GDI benzine- en 1.7 CRDi dieselmotoren spelen hier de hoofdrol, waarbij er aan kracht geen gebrek is.

A-label

De benzinemotor levert 135 pk en verdient een A-label, de CRDi ontwikkelt naar keuze 115 of 136 pk. Die eerste is als Blue-uitvoering de meest zuinige keuze.

Gecombineerd met start/stop-techniek en banden met lage rolweerstand verbruikt de i40 dan 4.3l/100km, wat overeenkomt met slechts 113 gram CO2.

Bluetooth

De uitrusting van de nieuwe i40 stelt de veelrijder niet teleur. Zaken als parkeerhulp, lane keeping assist, bluetooth, verwarmbare achterstoelen en geïntegreerde navigatie met achteruitrijcamera behoren tot de mogelijkheden, evenals xenonverlichting met dagrijfunctie.

De Hyundai i40 zal ook worden uitgerust met een elektrische parkeerrem, luchtgeventileerde voorstoelen en verwarmbare achterstoelen. Het standaard veiligheidspakket bestaat uit ABS, ESP, Hill Start Assist, Brake Assist en negen airbags.

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl 

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.