Honda komt met schoonste Insight

AUTOVANDAAG– Honda heeft gesleuteld aan de Insight. Op de IAA presenteert het merk het vernieuwde model, dat door technische en aerodynamische aanpassingen zuiniger is dan zijn voorganger.

Door betere aerodynamica en technische aanpassingen bedraagt de CO2-uitstoot van de Insight nu 96 g/km, de laagste van alle huidige Honda-modellen.

CO2-uitstoot

Honda heeft de uitstoot – en daarmee samenhangend het brandstofverbruik – van de Insight verder verlaagd door de inwendige wrijving van de motor te reduceren. De standaard continu variabele transmissie (CVT) is geoptimaliseerd. Verder verbeterden de Honda-technici de airconditioning en voorzagen die van een nieuw koude-opslagsysteem.

Design

De nieuwe Honda Insight is te herkennen aan het opgefriste design, waarvan vooral de nieuwe grille in het oog springt. Door de slankere achterspoiler, aanpassingen aan de afwerking van de achterklep en de montage van een compactere ruitenwissermotor is het oppervlak van de achterruit groter dan voorheen. Daardoor is het zicht naar achteren verbeterd.

Comfort

Tot slot heeft Honda ook de wielophanging van de Insight aangepast. Het resultaat is meer comfort en een hogere stabiliteit. De afwerking van het interieur is op een hoger kwaliteitsniveau gebracht met nieuwe materialen. Verdere details worden tijdens de IAA bekend gemaakt.

AUTOVANDAAG, partner van Verkeerspro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Honda komt met schoonste Insight”

frankrijschool|11.09.11|22:37

Leuke auto, hoeveel km?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.