Honda, SH 125i, A1 automaat, scooter, 125 cc

Honda komt met motorscooter voor categorie A1 automaat

Honda introduceert dit najaar de vernieuwde motorscooter SH125i. Dit model valt vanaf januari na invoering van de Derde Rijbewijsrichtlijn in de categorie A1 automaat. Het nieuwe model is onder meer lichter en zuiniger dan zijn voorganger. De SH125i was nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar.

De scooter wordt in Atessa in Italië geproduceerd en heeft een nieuwe styling en een lichter frame gekregen. De SH125i beschikt standaard over ABS, een unieke ontwikkeling in de markt van de motorscooters, meldt Honda.

Zuiniger

Het nieuwe eSP-motorblok (enhanced Smart Power) is dankzij verschillende technieken, die voor een lagere wrijving zorgen, een stuk zuiniger: de vernieuwde 125 cc heeft een verbruik van 47,4 km per liter en de 150 cc 43,8 km per liter.

De scooter is uitgerust met een start-stopsysteem, wat redelijk uniek is in deze klasse. De 16-inch wielen zorgen voor grotere stabiliteit en een bagagevak onder de buddyseat biedt zelfs plaats aan een integraalhelm. De vernieuwde SH125i wordt standaard geleverd met zijstandaard.

Scooters

Honda begon in 1984 met productie van de eerste SH, de SH50. Sindsdien is de scooter in vele verschijningen op de markt gekomen: de SH75, SH80, SH100, SH125, SH150 en SH300.

De SH125i, die behoort tot de best verkochte scooters in Europa, is vanaf dit najaar verkrijgbaar bij de Honda dealers en kost € 3299,- incl. BTW. Dat is de prijs inclusief ABS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.