Rijsimulator, Green Dino

In Stockholm oefenen ze voortaan op Nederlandse rijsimulator

In Stockholm kunnen rijschoolleerlingen bij Ringens Bilskola oefenen op een simulator van Green Dino. In oktober bezocht de Zweedse rijschool het bedrijf in Wageningen, alsook een aantal andere leveranciers in Europa en China, maar deze koos voor het model Classic LT van de Nederlanders.

Al meer dan dertig leerlingen schreven zich in voor de rijsimulatorlessen. Volgens eigenaar Peter Leimdorfer is de rijsimulator van Green Dino niet de goedkoopste, maar wel de meest uitgebreide. Met name de automatische training en beoordeling van de kijktechniek hebben bij de Zweden de doorslag gegeven, zegt hij. Green Dino zou de enige leverancier zijn die deze procedure goed ondersteunt.

Rijsimulator

De Zweedse pers had veel interesse voor een lezing van Jorrit Kuipers over de afstemming van de rijsimulator op de werking van de hersenen. Daarover schrijft de directeur van Green Dino ook een promotieonderzoek aan de TU Delft. Kuipers: “70% van de piloten, haalt brevetten op de simulator. Voor aankomend automobilisten is deze ook ideaal. Het slagingspercentage met lessen vanachter de simulator ligt hoger dan bij instructie op de weg. En het is operationeel goedkoper en milieuvriendelijker.”

Green Dino heeft nog één rijsimulator van het type Classic met LED-schermen op voorraad. Een ander met projectieschermen en beamers is geleverd aan T&E Driving Academy in Utrecht. Prijs is 10.000 euro inclusief montage en instructie. Ringens Bilskola zette het apparaat prominent op zijn site.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

In Stockholm oefenen ze voortaan op Nederlandse rijsimulator | RijschoolPro
Rijsimulator, Green Dino

In Stockholm oefenen ze voortaan op Nederlandse rijsimulator

In Stockholm kunnen rijschoolleerlingen bij Ringens Bilskola oefenen op een simulator van Green Dino. In oktober bezocht de Zweedse rijschool het bedrijf in Wageningen, alsook een aantal andere leveranciers in Europa en China, maar deze koos voor het model Classic LT van de Nederlanders.

Al meer dan dertig leerlingen schreven zich in voor de rijsimulatorlessen. Volgens eigenaar Peter Leimdorfer is de rijsimulator van Green Dino niet de goedkoopste, maar wel de meest uitgebreide. Met name de automatische training en beoordeling van de kijktechniek hebben bij de Zweden de doorslag gegeven, zegt hij. Green Dino zou de enige leverancier zijn die deze procedure goed ondersteunt.

Rijsimulator

De Zweedse pers had veel interesse voor een lezing van Jorrit Kuipers over de afstemming van de rijsimulator op de werking van de hersenen. Daarover schrijft de directeur van Green Dino ook een promotieonderzoek aan de TU Delft. Kuipers: “70% van de piloten, haalt brevetten op de simulator. Voor aankomend automobilisten is deze ook ideaal. Het slagingspercentage met lessen vanachter de simulator ligt hoger dan bij instructie op de weg. En het is operationeel goedkoper en milieuvriendelijker.”

Green Dino heeft nog één rijsimulator van het type Classic met LED-schermen op voorraad. Een ander met projectieschermen en beamers is geleverd aan T&E Driving Academy in Utrecht. Prijs is 10.000 euro inclusief montage en instructie. Ringens Bilskola zette het apparaat prominent op zijn site.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.