oranje verkeerslicht

Verkeer staat vaker stil in Amsterdam dan in New York

Automobilisten in Amsterdam staan veel vaker stil dan chauffeurs in steden als New York, Londen of Parijs. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar stop-startbewegingen dat TomTom uitvoerde. Met 22.320 keer per voertuig per jaar staat Amsterdam op plaats 16 van de 50 onderzochte wereldsteden. 

Een gemiddelde automobilist maakt zo’n 18.000 stop-starts per jaar. Istanbul (31.200), Mexico Stad (30.480) en Moskou (29.520) vormen de top drie wat steden met de meeste stop-startbewegingen betreft. In Rotterdam is het met zo’n 6000 keer bijna vier keer minder aan de orde dan in Amsterdam. De havenstad sluit dan ook de ranglijst.

Rijconditie

Met het onderzoek in 50 steden over de hele wereld analyseerde TomTom de rijcondities van auto’s binnen de stadsgrenzen. Dit vanwege de microscopische slijtage in motoren die optreedt bij veel stoppen en starten. Door middel van het onderzoek kan ingeschat worden of en waar voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden om schade te voorkomen, zo laat TomTom weten.

Om het gedrag van de automobilisten wereldwijd te kunnen analyseren is gebruik gemaakt van het navigatiesysteem van de fabrikant. Aan de hand van dat systeem is informatie over ritten in een regio en binnen een bepaalde tijdspanne berekend. Ook het totale aantal gereden kilometers en de stops zijn aan de hand van dat systeem bepaald.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeer staat vaker stil in Amsterdam dan in New York | RijschoolPro
oranje verkeerslicht

Verkeer staat vaker stil in Amsterdam dan in New York

Automobilisten in Amsterdam staan veel vaker stil dan chauffeurs in steden als New York, Londen of Parijs. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar stop-startbewegingen dat TomTom uitvoerde. Met 22.320 keer per voertuig per jaar staat Amsterdam op plaats 16 van de 50 onderzochte wereldsteden. 

Een gemiddelde automobilist maakt zo’n 18.000 stop-starts per jaar. Istanbul (31.200), Mexico Stad (30.480) en Moskou (29.520) vormen de top drie wat steden met de meeste stop-startbewegingen betreft. In Rotterdam is het met zo’n 6000 keer bijna vier keer minder aan de orde dan in Amsterdam. De havenstad sluit dan ook de ranglijst.

Rijconditie

Met het onderzoek in 50 steden over de hele wereld analyseerde TomTom de rijcondities van auto’s binnen de stadsgrenzen. Dit vanwege de microscopische slijtage in motoren die optreedt bij veel stoppen en starten. Door middel van het onderzoek kan ingeschat worden of en waar voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden om schade te voorkomen, zo laat TomTom weten.

Om het gedrag van de automobilisten wereldwijd te kunnen analyseren is gebruik gemaakt van het navigatiesysteem van de fabrikant. Aan de hand van dat systeem is informatie over ritten in een regio en binnen een bepaalde tijdspanne berekend. Ook het totale aantal gereden kilometers en de stops zijn aan de hand van dat systeem bepaald.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.