Online rijbewijs aanvragen waarschijnlijk vanaf 2016 mogelijk

Een rijbewijs aanvragen kan naar verwachting vanaf 2016 ook online worden geregeld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt eraan om dit mogelijk te maken, zo laat ze weten. “Gemiddeld kost een bezoekje aan de balie inclusief reistijd nu een half uur”, aldus het ministerie. “In totaal bespaart deze maatregel ruim 400.000 euro.”

Met de mogelijkheid om het rijbewijs online aan te vragen, wordt één van de twee bezoeken aan de gemeentebalie overbodig. Voor het afhalen van het rijbewijs blijft het langsgaan bij de balie nog wel nodig, zo wordt aangegeven.

Rijbewijs

Momenteel moet zowel de aanvraag als het afhalen van het rijbewijs fysiek bij de gemeente gebeuren. Tussen die twee bezoeken zit een minimale termijn van vijf werkdagen, gezien de levertijd van het rijbewijs. Bevestigingen van de afspraken worden met de huidige werkwijze wel al veelal online verstuurd.

Het online kunnen aanvragen van rijbewijzen per 2016 is een van de maatregelen die is opgenomen in de najaarsrapportage van het ministerie. Deze zal nog vóór het einde van het jaar verschijnen, zo laat ze weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Online rijbewijs aanvragen waarschijnlijk vanaf 2016 mogelijk | RijschoolPro

Online rijbewijs aanvragen waarschijnlijk vanaf 2016 mogelijk

Een rijbewijs aanvragen kan naar verwachting vanaf 2016 ook online worden geregeld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt eraan om dit mogelijk te maken, zo laat ze weten. “Gemiddeld kost een bezoekje aan de balie inclusief reistijd nu een half uur”, aldus het ministerie. “In totaal bespaart deze maatregel ruim 400.000 euro.”

Met de mogelijkheid om het rijbewijs online aan te vragen, wordt één van de twee bezoeken aan de gemeentebalie overbodig. Voor het afhalen van het rijbewijs blijft het langsgaan bij de balie nog wel nodig, zo wordt aangegeven.

Rijbewijs

Momenteel moet zowel de aanvraag als het afhalen van het rijbewijs fysiek bij de gemeente gebeuren. Tussen die twee bezoeken zit een minimale termijn van vijf werkdagen, gezien de levertijd van het rijbewijs. Bevestigingen van de afspraken worden met de huidige werkwijze wel al veelal online verstuurd.

Het online kunnen aanvragen van rijbewijzen per 2016 is een van de maatregelen die is opgenomen in de najaarsrapportage van het ministerie. Deze zal nog vóór het einde van het jaar verschijnen, zo laat ze weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.