Bovag-kantoor Bunnik

Faillissementsgarantie Bovag-rijscholen stopt eind 2019

Bovag stopt eind 2019 met de faillissementgarantie  voor rijscholen. De inleg van 0,75 euro per leerling is volgens de brancheorganisatie niet afdoende om de faillissementgarantie in de lucht te houden. Het voorstel om dat bedrag te verhogen naar 7,50 euro kreeg onvoldoende steun van de aangesloten Bovag-rijscholen.

Het garantiefonds is in het leven geroepen om leerlingen die aangesloten zijn bij een Bovag-rijschool te beschermen. Wanneer een Bovag-rijschool failliet gaat kan de leerling een vergelijkbaar pakket bij een ander Bovag-lid vervolgen. De regeling heeft zich in de afgelopen jaren bewezen, maar is ook ten onder gegaan aan het eigen succes. In de afgelopen jaren is substantieel meer uitgekeerd dan aan inkomsten is ontvangen. Bovag en Bovemij hebben de kosten van deze extra uitkeringen voor hun rekening genomen.

Bovemij en Bovag hebben sinds de eerste meldingen over onvoldoende dekking meerdere toekomstbestendige alternatieven uitgebreid onderzocht en getoetst, maar een forse verhoging van de inleg bleek linksom of rechtsom noodzakelijk. De aangesloten rijscholen zagen de verhoging niet zitten. Tot en met eind 2019 kunnen leerlingen aangemeld worden voor de faillissement regeling. Daarna stopt de inning. Claims kunnen ingediend worden tot en met 31 december 2020.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Faillissementsgarantie Bovag-rijscholen stopt eind 2019 | RijschoolPro
Bovag-kantoor Bunnik

Faillissementsgarantie Bovag-rijscholen stopt eind 2019

Bovag stopt eind 2019 met de faillissementgarantie  voor rijscholen. De inleg van 0,75 euro per leerling is volgens de brancheorganisatie niet afdoende om de faillissementgarantie in de lucht te houden. Het voorstel om dat bedrag te verhogen naar 7,50 euro kreeg onvoldoende steun van de aangesloten Bovag-rijscholen.

Het garantiefonds is in het leven geroepen om leerlingen die aangesloten zijn bij een Bovag-rijschool te beschermen. Wanneer een Bovag-rijschool failliet gaat kan de leerling een vergelijkbaar pakket bij een ander Bovag-lid vervolgen. De regeling heeft zich in de afgelopen jaren bewezen, maar is ook ten onder gegaan aan het eigen succes. In de afgelopen jaren is substantieel meer uitgekeerd dan aan inkomsten is ontvangen. Bovag en Bovemij hebben de kosten van deze extra uitkeringen voor hun rekening genomen.

Bovemij en Bovag hebben sinds de eerste meldingen over onvoldoende dekking meerdere toekomstbestendige alternatieven uitgebreid onderzocht en getoetst, maar een forse verhoging van de inleg bleek linksom of rechtsom noodzakelijk. De aangesloten rijscholen zagen de verhoging niet zitten. Tot en met eind 2019 kunnen leerlingen aangemeld worden voor de faillissement regeling. Daarna stopt de inning. Claims kunnen ingediend worden tot en met 31 december 2020.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.