Audi A6 politie

Drie boetes voor 18-jarige, rijbewijs was pas een uur geldig

Zijn rijbewijs is krap een uur geldig als een achttienjarige automobilist uit Oudewater drie boetes krijgt. De man reed zonder verlichting, negeerde een stopteken en probeerde de politie af te schudden in een achtervolging op hoge snelheid.

De politie doet op social media uitgebreid verslag van het voorval. Tijdens een nachtdienst, om 01:00 uur ‘s nachts, geeft een politiewagen een stopteken aan een auto die zonder verlichting rijdt. De auto stopt niet, de bestuurder geeft juist gas om de politie af te schudden. Daar slaagt de bestuurder niet in. Hij stopt, stapt uit en gaat er vervolgens rennend vandoor.

Nieuw record

Omdat de man vlucht, gebruik de politie bij de uiteindelijke aanhouding pepperspray. De bestuurder roept dan dat hij minderjarig is; hij zou dus ook niet zonder begeleiding de auto hebben mogen besturen en wordt aangehouden op verdenking van rijden zonder rijbewijs.

Eenmaal op het bureau wordt het rijbewijs en de begeleiderspas gecontroleerd. De jonge bestuurder blijkt jarig te zijn en nét achttien te zijn geworden. De politie zingt ‘Lang zal hij leven’ voor hem. Op de vraag waarom hij op de vlucht sloeg, antwoord de jongen dat hij niet wist hoe laat het was.

Binnen een uur na het geldig worden van zijn rijbewijs, heeft de man zijn eerste drie bekeuringen te pakken. “Een nieuw record”, volgens de politie.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.