Bestuurswissel bij branchevereniging LBKR

De LBKR heeft drie nieuwe bestuursleden. Zij zijn benoemd tijdens de algemene ledenvergadering. De drie nieuwelingen stellen zich voor in een mail aan alle leden: Erik Leenheer, Tamara Quint en Geraldine Storm. Bert de Weerd heeft zijn bestuurstaken neergelegd en zwaait af. 

Het bestuur van de LBKR is nu zes mensen sterk en ziet er als volgt uit: Jos Post is voorzitter, Gerda van Voorst is secretaris en Rianne van Leeuwen is penningmeester. De nieuwe leden Erik Leenheer, Tamara Quint en Geraldine zijn algemeen bestuurslid.

Voorstelrondje

Leenheer is nu zo’n zeven jaar rijinstructeur. Hij is mede-eigenaar van een rijschool in Gorinchem en sinds de start van de LBKR lid van de club. “In mijn ogen de enige club die probeert iets te bereiken voor de kleintjes in de branche. Mensen van de werkvloer, geen ivoren torentjes en benaderbaar.”

Storm heeft zeventien jaar bij het CBR gewerkt, onder meer als examinator. De laatste tien jaar houdt ze zich bezig met rijinstructie en ze heeft een eigen rijschool. Binnen de LBKR buigt zij zich over de PR en communicatie.

Dat gaat ook Quint doen. Zij heeft een rijschool in Maartensdijk. “Deze branche kan wel een positieve boost gebruiken en de communicatie kan hieraan bijdragen. Want laten we eerlijk zijn, wij hebben toch het allermooiste beroep dat er is?” schrijft ze in de introductiemail.

Bert de Weerd blijft bij de beroepsvereniging betrokken als adviseur.

Geschiedenis

De LBKR begon in 2016 als Facebookgroep die in verzet kwam tegen de sanctie op de Praktijkbegeleiding. In juli 2017 werd de groep een stichting. Maar om aan te kunnen sluiten bij de officiële overleggen met CBR, moest er onder meer sprake zijn van een vereniging met bijbehorende statuten. LBKR werd hiermee de vierde branchevereniging voor de rijschoolsector, naast de Bovag, VRB en FAM.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Bestuurswissel bij branchevereniging LBKR”

Rij Baas|06.10.20|20:29

Heerlijk die naïviteit. Bert kiest ook eindelijk eieren voor zijn geld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.