Raam CBR

CBR-tarieven 2021 bekend, praktijkexamen kost straks 120 euro

Raam CBR

Het praktijkexamen B bij het CBR kost volgend jaar 120 euro, dat is 7,25 euro meer dan dit jaar. Het theorie-examen B gaat van 34,50 naar 37 euro. De tarieven gaan gemiddeld met 5,8 procent omhoog.

De tarieven voor 2021 zijn CBR bekend. De gemiddelde prijsstijging is 5,8 procent. Vorig jaar gingen de prijzen met 3,5 procent omhoog, dat kwam toen onder andere door de nieuwe cao en pensioengelden.
Voor volgend jaar stijgen de tarieven opnieuw, dit keer voornamelijk vanwege de extra kosten die het examineringsbureau maakt vanwege de coronacrisis. De pandemie zorgt voor extra kosten om de dienstverlening veilig te kunnen voortzetten.

Kostenplaatje

Daarnaast stijgen de kosten voor inkopen, sociale lasten en pensioenen en zijn verbeteringen nodig in IT en huisvesting. Dat is volgens het CBR nodig om de kwaliteit van de dienstverlening op peil te houden. Om de impact van al deze ontwikkelingen op te vangen, zijn de tarieven voor het komend jaar verhoogd.

De volledige tarievenlijst is hier te vinden.

Ik pas mijn prijzen aan vanwege de verhoging van de CBR-tarieven

  • Nee, ik verander NIETS aan mijn tarieven (26.4%)
  • Ja, ik verhoog mijn LESPRIJS (11.1%)
  • Ja, ik verhoog mijn EXAMENTARIEF (13.9%)
  • Ja, ik verhoog zowel mijn LESPRIJS als EXAMENTARIEF (48.6%)

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “CBR-tarieven 2021 bekend, praktijkexamen kost straks 120 euro”

Fortnite|08.10.20|14:03

Gaat lekker?.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.