CBR laat docu maken over brandstichting

Pixabay

Begin januari 2020 werd het CBR opgeschrikt door een brandstichting op het hoofdkantoor in Rijswijk. Daarover heeft het CBR een korte documentaire laten maken. Bekijk de docu hier.

CBR-medewerkers en externen vertellen in de documentaire over de brand en hoe het daarna verder ging. De brand werd in de vroege ochtend gesticht op de begane grond van het CBR-kantoor in Rijswijk, een van de grootste examencentra in Nederland is gevestigd. Gelukkig waren er nog geen klanten in het gebouw en heeft geen van de medewerkers lichamelijk letsel op gelopen. Door de enorme schade was het pand maandenlang onbruikbaar en moesten ruim 10.000 examenkandidaten uitwijken naar andere locaties. “Veel medewerkers zijn aangetast in hun gevoel van veiligheid. Onze collega’s moeten in alle veiligheid en onafhankelijkheid altijd het juiste besluit kunnen nemen in het belang van de verkeersveiligheid”, zegt de directie van het CBR. De verdachte is inmiddels veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “CBR laat docu maken over brandstichting”

Mart Kuiper|19.11.20|14:15

Wat opmerkelijk dat een kritisch geluid door de redactie van Rijschoolpro wordt verwijderd.
De onafhankelijkheid was al discutabel maar kennelijk zit u met 2 petten op hier.
Maar goed, deze reactie zal ook wel niet lang blijven staan in dat geval.

Rij Baas|22.11.20|10:48

Heel belangrijk dat het CBR hier geld aan uitgeeft……

Mart Kuiper|22.11.20|18:21

Precies Baas, die reactie had ik eerder ook maar werd verwijderd hier. Zonde van tijd en geld en weer heel erg in de slachtofferrol allemaal. Als je niet beter weer zou je denken dat het pand tot op de grond is afgebrand en de medewerkers ternauwernood gered konden worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.