Online rijlessen oplossing voor lesverbod

In deze coronatijd groeit de vraag naar online rijlessen zodat leerlingen kunnen blijven werken aan hun rijvaardigheid. Green Dino, onder meer leverancier van rijsimulatoren, zit achter de website www.rijlessen-online.nl. Ze zien de aanmeldingen rap toenemen. Leerlingen vinden er vijftig unieke rijlessen en kunnen de oefeningen onbeperkt herhalen. De online lessen zijn ook interessant voor de rijschool: als de rijschool de online rijlessen aan leerlingen verkoopt, wordt de opbrengst gedeeld. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Online rijlessen oplossing voor lesverbod”

Jeffrey Smolders|07.01.21|16:53

Nu moeten ze alleen nog iets gaan doen aan het theorie systeem waar ze mee werken…
Ik heb al mijn rijbewijzen, behalve motor maar moet nog wel theorie gaan halen om mijn motor rijbewijs binnen te slepen…
Is toch krom.
Ik mag met combi’s van 50±ton rijden maar niet met een motor?

Bert van Stiphout|09.01.21|01:42

Ik ben zelf Rijinstructeur en heb in de jaren 2010 bij een bedrijf gewerkt waar een rijsimulator werd gebruikt ,ik kan je vertellen dat de belevenis in een Simulator heel anders is dan in een Auto voor de meeste leerlingen die daar gebruik van hebben gemaakt waren er zeker 70% bij die voor de 2e en zelfs 3e x af moesten rijden en zelfs langer bezig zijn met lessen in de Auto

Mart Kuiper|10.01.21|13:20

Een les simulator geeft een onrealistische ervaring. Al was het alleen maar het ontbreken van het gevoel bij bochten, remmen en accelereren. Gevaar is ook nog dat we al in een maatschappij leven met een jeugd die alleen maar opgroeien met het idee dat het leven bestaat uit een smartphone en tablet. Het verkeer is de grote mensen wereld waar je een foutje niet met ctrl-alt-del kunt herstellen, dan doet het echt pijn. Een statische simulator geeft een onterecht gevoel iets te kunnen leren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Online rijlessen oplossing voor lesverbod | RijschoolPro

Online rijlessen oplossing voor lesverbod

In deze coronatijd groeit de vraag naar online rijlessen zodat leerlingen kunnen blijven werken aan hun rijvaardigheid. Green Dino, onder meer leverancier van rijsimulatoren, zit achter de website www.rijlessen-online.nl. Ze zien de aanmeldingen rap toenemen. Leerlingen vinden er vijftig unieke rijlessen en kunnen de oefeningen onbeperkt herhalen. De online lessen zijn ook interessant voor de rijschool: als de rijschool de online rijlessen aan leerlingen verkoopt, wordt de opbrengst gedeeld. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Online rijlessen oplossing voor lesverbod”

Jeffrey Smolders|07.01.21|16:53

Nu moeten ze alleen nog iets gaan doen aan het theorie systeem waar ze mee werken…
Ik heb al mijn rijbewijzen, behalve motor maar moet nog wel theorie gaan halen om mijn motor rijbewijs binnen te slepen…
Is toch krom.
Ik mag met combi’s van 50±ton rijden maar niet met een motor?

Bert van Stiphout|09.01.21|01:42

Ik ben zelf Rijinstructeur en heb in de jaren 2010 bij een bedrijf gewerkt waar een rijsimulator werd gebruikt ,ik kan je vertellen dat de belevenis in een Simulator heel anders is dan in een Auto voor de meeste leerlingen die daar gebruik van hebben gemaakt waren er zeker 70% bij die voor de 2e en zelfs 3e x af moesten rijden en zelfs langer bezig zijn met lessen in de Auto

Mart Kuiper|10.01.21|13:20

Een les simulator geeft een onrealistische ervaring. Al was het alleen maar het ontbreken van het gevoel bij bochten, remmen en accelereren. Gevaar is ook nog dat we al in een maatschappij leven met een jeugd die alleen maar opgroeien met het idee dat het leven bestaat uit een smartphone en tablet. Het verkeer is de grote mensen wereld waar je een foutje niet met ctrl-alt-del kunt herstellen, dan doet het echt pijn. Een statische simulator geeft een onterecht gevoel iets te kunnen leren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.