EU-landen willen aflopend rijbewijs en apk tien maanden verlengen

Wiens rijbewijs of apk tussen september vorig jaar en juni dit jaar verloopt, mag mogelijk nog tot de zomer of nog langer doorrijden. EU-landen moeten zulke en andere certificaten die in coronatijd moeilijk kunnen worden vernieuwd met tien maanden kunnen verlengen, vinden ze.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “EU-landen willen aflopend rijbewijs en apk tien maanden verlengen”

André Stuuroloog|04.02.21|14:07

Mijn rijbewijs was geldig tot 1-2-2021. Als zelfstandig rijinstructeur zit ik zonder inkomen. Ik mag tot 1 maart nog rijden, echter alleen in Nederland. Er is mij n tijdelijke baan aangeboden als internationaal vrachtwagen chauffeur, echter mijn rijbewijs is op dit moment niet geldig buiten Nederland.
Dus ik ben al gedupeerd. Dus ik hoop dat de ambtenaren voortvarend te werk gaan.

Ik val nu tussen wal en schip, en ik heb niet eens een vaarbewijs! ;>)

Kees Nas|04.02.21|14:23

Misschien maar een ideetje maar hoe staat t met ons instructeursbewijs? Is t redelijk om die ook met enkele maanden te verlengen? Het liefste gewoon helemaal tot aan m’n pensioen want we hebben tenslotte niet voor niks al vele malen opnieuw examen gedaan en toneel gespeeld.

A.b|04.02.21|15:44

Kees,

Klopt, het lijkt alsof wij een hele waardevolle certificaat hebben, want je gaat operaties mee verrichten omdat je mensen levens moet redden. Ik denk omdat wij zwaar werk verrichten laten ze je om de 5 jaar terugkomen om te kijken of je nog psychisch in orde bent een soort apk keuring dat is de truc.

A.b|04.02.21|16:15

Ja, maximaal 3 keer je tanden laten zien is meer dan genoeg, daarna moet je vrijstelling krijgen tot en met pension. Heeft inderdaad totaal geen zin om zo vaak terug te komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EU-landen willen aflopend rijbewijs en apk tien maanden verlengen | RijschoolPro

EU-landen willen aflopend rijbewijs en apk tien maanden verlengen

Wiens rijbewijs of apk tussen september vorig jaar en juni dit jaar verloopt, mag mogelijk nog tot de zomer of nog langer doorrijden. EU-landen moeten zulke en andere certificaten die in coronatijd moeilijk kunnen worden vernieuwd met tien maanden kunnen verlengen, vinden ze.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “EU-landen willen aflopend rijbewijs en apk tien maanden verlengen”

André Stuuroloog|04.02.21|14:07

Mijn rijbewijs was geldig tot 1-2-2021. Als zelfstandig rijinstructeur zit ik zonder inkomen. Ik mag tot 1 maart nog rijden, echter alleen in Nederland. Er is mij n tijdelijke baan aangeboden als internationaal vrachtwagen chauffeur, echter mijn rijbewijs is op dit moment niet geldig buiten Nederland.
Dus ik ben al gedupeerd. Dus ik hoop dat de ambtenaren voortvarend te werk gaan.

Ik val nu tussen wal en schip, en ik heb niet eens een vaarbewijs! ;>)

Kees Nas|04.02.21|14:23

Misschien maar een ideetje maar hoe staat t met ons instructeursbewijs? Is t redelijk om die ook met enkele maanden te verlengen? Het liefste gewoon helemaal tot aan m’n pensioen want we hebben tenslotte niet voor niks al vele malen opnieuw examen gedaan en toneel gespeeld.

A.b|04.02.21|15:44

Kees,

Klopt, het lijkt alsof wij een hele waardevolle certificaat hebben, want je gaat operaties mee verrichten omdat je mensen levens moet redden. Ik denk omdat wij zwaar werk verrichten laten ze je om de 5 jaar terugkomen om te kijken of je nog psychisch in orde bent een soort apk keuring dat is de truc.

A.b|04.02.21|16:15

Ja, maximaal 3 keer je tanden laten zien is meer dan genoeg, daarna moet je vrijstelling krijgen tot en met pension. Heeft inderdaad totaal geen zin om zo vaak terug te komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.