Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Ondernemen, niet gokken’

Onduidelijkheid en onzekerheid, twee dingen die volgens Bovag-voorzitter Frank Hoornenborg funest zijn voor de rijschoolbranche. In deze column kijkt hij vooruit naar het moment dat rijscholen weer van start kunnen en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Vooral de examencapaciteit zal roet in het eten gooien.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Frank Hoornenborg

3 reacties op “Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Ondernemen, niet gokken’”

Mart Kuiper|09.02.21|12:03

Beschikbaarheid van examencapaciteit en wachttijden kan ons als rijscholen wel eens gaan opbreken. Hoeveel potentiële nieuwe klanten zouden zich daardoor immers niet laten afschrikken om zodoende helemaal nu niet aan hun rijbewijs te beginnen. Voor de A leerlingen geldt eigenlijk al dat wie straks in April gaat starten dit jaar gewoon niet meer aan een rijbewijs is te helpen. En natuurlijk valt het uit te leggen maar neemt niet weg dat we dit er niet bij kunnen hebben.

Mart Kuiper|09.02.21|12:08

Nood breekt wetten maar misschien nu toch tijdelijk stoppen met TTT’s en faalangstexamens ( gewoon weer even ouderwets de tanden op elkaar en gaan rijden, wordt je groot van…) om deze capaciteit voor reguliere examens te gebruiken.
Een combi examen AVB/AVD zoals vroeger is waarschijnlijk dagdromen maar zou ook een deel van het probleem kunnen oplossen.
Deze lockdown duurt 2x zo lang als de vorige en we weten wat voor problemen dat heeft opgeleverd. Noodmaatregelen zijn dan gerechtvaardigd.

Neeraj Kashyap|09.02.21|14:32

De examen capaciteit na de eerste lockdown was ook niet een heel erg probleem en nu na deze lockdown zou ook meevallen. Het zou wel helpen als Bovag over de houdig problemen van rijinstructeur die grotendeels zzp’er zijn, druk om maak. Zoals partner toets bij Tozo 3 en TVL toegankelijk maken voor rijscholen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Ondernemen, niet gokken’ | RijschoolPro

Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Ondernemen, niet gokken’

Onduidelijkheid en onzekerheid, twee dingen die volgens Bovag-voorzitter Frank Hoornenborg funest zijn voor de rijschoolbranche. In deze column kijkt hij vooruit naar het moment dat rijscholen weer van start kunnen en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Vooral de examencapaciteit zal roet in het eten gooien.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Frank Hoornenborg

3 reacties op “Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Ondernemen, niet gokken’”

Mart Kuiper|09.02.21|12:03

Beschikbaarheid van examencapaciteit en wachttijden kan ons als rijscholen wel eens gaan opbreken. Hoeveel potentiële nieuwe klanten zouden zich daardoor immers niet laten afschrikken om zodoende helemaal nu niet aan hun rijbewijs te beginnen. Voor de A leerlingen geldt eigenlijk al dat wie straks in April gaat starten dit jaar gewoon niet meer aan een rijbewijs is te helpen. En natuurlijk valt het uit te leggen maar neemt niet weg dat we dit er niet bij kunnen hebben.

Mart Kuiper|09.02.21|12:08

Nood breekt wetten maar misschien nu toch tijdelijk stoppen met TTT’s en faalangstexamens ( gewoon weer even ouderwets de tanden op elkaar en gaan rijden, wordt je groot van…) om deze capaciteit voor reguliere examens te gebruiken.
Een combi examen AVB/AVD zoals vroeger is waarschijnlijk dagdromen maar zou ook een deel van het probleem kunnen oplossen.
Deze lockdown duurt 2x zo lang als de vorige en we weten wat voor problemen dat heeft opgeleverd. Noodmaatregelen zijn dan gerechtvaardigd.

Neeraj Kashyap|09.02.21|14:32

De examen capaciteit na de eerste lockdown was ook niet een heel erg probleem en nu na deze lockdown zou ook meevallen. Het zou wel helpen als Bovag over de houdig problemen van rijinstructeur die grotendeels zzp’er zijn, druk om maak. Zoals partner toets bij Tozo 3 en TVL toegankelijk maken voor rijscholen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.