Grote opkomst bij rijschooldemonstratie in Rijswijk

Rond de tweehonderd rijscholen verzamelden zich vanmiddag in Rijswijk om te demonstreren. Ze willen graag weer beginnen en hopen tijdens de persconferentie van vanavond het startsein te krijgen. Alexander Pechtold, directeur van het CBR, sprak de rijschoolhouders toe en stak ze een hart onder de riem. RijschoolPro was erbij.

Van Maastricht tot Zwolle en Amsterdam, rijschoolhouders vanuit het hele land verzamelden zich vlak bij het hoofdkantoor van examencentrum CBR. Vanuit hier reden ze een protestrit naar het Binnenhof en weer terug naar de verzamelplek.

Carlos Weever van rijschool Axxo, initiatiefnemer van de demonstratie, is trots op hoe het vanmiddag is verlopen. “De politie gaf ons complimenten voor de organisatie en hoe netjes we de regels volgden. Ze moesten even ingrijpen bij het Binnenhof, omdat we daar in eerste instantie wilden stoppen. Toen zijn we meteen teruggereden naar Rijswijk.”

Sprekers tijdens de demonstratie

Pechtold sprak via een megafoon de rijschoolhouders toe bij het verzamelpunt. Hij lichte hen in over de maatregelen die het CBR zal ondernemen om de achterstand van examens in te halen. Ook hij hoopt dat Rutte vanavond bevestigd dat de rijschoolbranche weer van start mag. Daarnaast benadrukte hij dat het de taak is aan de instructeurs om alleen leerlingen examen te laten doen die hier echt klaar voor zijn. Hiermee hoopt hij het slagingspercentage omhoog te krijgen, zodat er niet nog meer examens bijkomen. Door te erkennen dat rijschoolhouders het water aan de lippen staat, stak hij hen een hart onder de riem.

Jos Post van het LBKR en Ruud Rutten van Alliantie Samen Sterk waren aanwezig en spraken de demonstranten toe. Hierna konden rijschoolhouders vragen stellen aan Pechtold.

Morgen deelt RijschoolPro een sfeerimpressie van de demonstratie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grote opkomst bij rijschooldemonstratie in Rijswijk | RijschoolPro

Grote opkomst bij rijschooldemonstratie in Rijswijk

Rond de tweehonderd rijscholen verzamelden zich vanmiddag in Rijswijk om te demonstreren. Ze willen graag weer beginnen en hopen tijdens de persconferentie van vanavond het startsein te krijgen. Alexander Pechtold, directeur van het CBR, sprak de rijschoolhouders toe en stak ze een hart onder de riem. RijschoolPro was erbij.

Van Maastricht tot Zwolle en Amsterdam, rijschoolhouders vanuit het hele land verzamelden zich vlak bij het hoofdkantoor van examencentrum CBR. Vanuit hier reden ze een protestrit naar het Binnenhof en weer terug naar de verzamelplek.

Carlos Weever van rijschool Axxo, initiatiefnemer van de demonstratie, is trots op hoe het vanmiddag is verlopen. “De politie gaf ons complimenten voor de organisatie en hoe netjes we de regels volgden. Ze moesten even ingrijpen bij het Binnenhof, omdat we daar in eerste instantie wilden stoppen. Toen zijn we meteen teruggereden naar Rijswijk.”

Sprekers tijdens de demonstratie

Pechtold sprak via een megafoon de rijschoolhouders toe bij het verzamelpunt. Hij lichte hen in over de maatregelen die het CBR zal ondernemen om de achterstand van examens in te halen. Ook hij hoopt dat Rutte vanavond bevestigd dat de rijschoolbranche weer van start mag. Daarnaast benadrukte hij dat het de taak is aan de instructeurs om alleen leerlingen examen te laten doen die hier echt klaar voor zijn. Hiermee hoopt hij het slagingspercentage omhoog te krijgen, zodat er niet nog meer examens bijkomen. Door te erkennen dat rijschoolhouders het water aan de lippen staat, stak hij hen een hart onder de riem.

Jos Post van het LBKR en Ruud Rutten van Alliantie Samen Sterk waren aanwezig en spraken de demonstranten toe. Hierna konden rijschoolhouders vragen stellen aan Pechtold.

Morgen deelt RijschoolPro een sfeerimpressie van de demonstratie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.