Rijexamens Groningen verplaatst wegens wegwerkzaamheden

CBR Groningen

In Groningen wordt het Julianaplein heringericht. Hierdoor verwacht het CBR grote verkeersproblemen en verplaatsen ze tussen 11 februari en 9 mei 2022 de rijexamens tijdelijk naar Drachten, vanuit het verkeerseducatiecentrum aan De Knobben 100. Ook kun je kiezen om examen te doen in Assen of Winschoten. Dat geldt voor praktijkexamens motor en auto.

Het CBR meldt dat tussen 11 februari en 9 mei 2022 de praktijkexamens voor de motor en de auto met aanhangwagen in ieder geval niet mogelijk zijn vanuit het examencentrum in Groningen (Protonstraat 3). Bromfietsexamens kunnen daar dan wel worden gedaan. Verder blijven een paar examinatoren in Groningen beschikbaar voor de auto-examenkandidaten in het noordelijke gebied van Groningen.

De theorie-examens in Groningen kunnen gewoon doorgaan. Wel raden we de theoriekandidaten aan om met het openbaar vervoer te komen en rekening te houden met een langere reistijd.

CCV-praktijkexamens naar Assen

In de periode van 7 februari tot 14 mei 2022 worden alle CCV-praktijkexamens inclusief LZV verplaatst van Groningen naar Assen. Daar worden al deze examens afgenomen vanaf Holtrop-Van der Vlist BV aan de Transportweg 4.

Rijtesten/rijvaardigheidsonderzoeken

In de periode van 11 februari tot en met 9 mei 2022 worden alleen op woensdag rijtesten afgenomen vanuit Groningen. In deze periode kunnen kandidaten voor de rijtest ook naar Winschoten (Zeefbaan 20A) en Heerenveen (Businesspark Friesland-West 41). Verder worden de rijvaardigheidsonderzoeken in de genoemde periode ingepland in Assen (Aziëweg 25A) in plaats van Groningen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Rijexamens Groningen verplaatst wegens wegwerkzaamheden”

Eelke Schokker|13.01.22|19:58

is verkeersproblemen oplossen geen onderdeel meer voor een examen. of moet ik lezen dat ze niet kunnen garanderen dat ze op tijd terug zijn?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.