Weekend wegmisbruikers: achtervolgingen, 15-jarige en spookrijden met lachgas

Een aantal roekeloze bestuurders zorgden afgelopen weekend voor levensgevaarlijke situaties. In Den Haag werd een 15-jarige bestuurder achtervolgd door de politie, waarna hij tegen een boom reed en over de kop sloeg. In Veghel maakte een bestuurder een reeks overtredingen bij een politieachtervolging en er vond zondag een frontale botsing plaats door vermoedelijk een spookrijder. Er werd lachgas gevonden in de auto.

Een jongen van 15 jaar bestuurde donderdagnacht een auto. Nadat hij een stopteken kreeg van de politie, omdat hij te hard reed en er een licht kapot was, ging de jongen ervandoor. Op de Hengelolaan in Den Haag reed de minderjarige bestuurder tegen een boom aan en sloeg vervolgens over de kop. Een politiewoordvoerder zei tegen Omroep West dat de jongen is nagekeken in de ambulance en mee moest naar het politiebureau.

Reeks overtredingen

en 59-jarige man uit Veghel (Noord-Brabant) is aangehouden na een lange achtervolging door de politie. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De politie noteerde een flinke lijst aan overtredingen tijdens de rit van Eindhoven naar Valkenswaard.

De man negeerde een stopteken nadat hij zonder verlichting over de busbaan reed. Hij passeerde meerdere malen een rood stoplicht, haalde in waar dat niet mag en reed af en toe meer dan 200 kilometer per uur over de N2 waar 80 de maximaal toegestane snelheid is. Verder had de automobilist te veel gedronken, meldt de politie. En was een van de banden een ‘thuiskomertje’: een soort noodband waar je alleen voorzichtig en niet te snel mee naar huis mag rijden.

Naast de bestuurder zat een vrouw die ontdaan uitstapte. “Ondanks haar aansporen om te stoppen bleef de verdachte doorrijden”, twittert de politie. De man mocht zijn rijbewijs inleveren.

Spookrijden

Vermoedelijk wegens spookrijden zijn zondagavond drie inzittenden van twee auto’s door een frontale botsing gewond geraakt op de Antwerpseweg tussen Roosendaal en Nispen. In een van de voertuigen heeft de politie cilinders met lachgas aangetroffen. De weg is voorlopig afgesloten.

(Bron: ANP/Omroep West)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.