Extra examencentrum wegens drukte

Het CBR gaat een extra locatie openen vanaf waar kandidaten voor het rij-examen kunnen afrijden.
Vanaf het gewone examencentrum kunnen 21 kandidaten tegelijk praktijkexamen doen. Met het Event Plaza in Rijswijk komen daar 6 tot 9 plekken bij. Bedoeling is dat de wachttijd afneemt.

De wachttijd voor een praktijkexamen voor de auto verschilt per plaats en per moment, maar zijn de afgelopen tijd overal opgelopen. Landelijk duurde het in de week van 14 maart tot en met 20 maart gemiddeld 13,5 weken voordat je je eerste praktijkexamen auto kon doen. Voor de herexamens was dat 7,5 weken.

Naast het CBR-gebouw aan de Lange Kleiweg 30 kan er dan worden afgereden vanaf Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86. Dat laatste geldt voor maandag tot en met donderdag voor alle praktijkexamens bromfiets, motor verkeersdeelneming en auto met aanhangwagen en in de ochtend ook voor sommige praktijkexamens en toetsen voor de auto.

Als de genoemde examens en toetsen al zijn gereserveerd voor een datum vanaf 4 april, worden die automatisch verplaatst van Lange Kleiweg 30 naar Lange Kleiweg 86. We vragen de opleiders en hun kandidaten om hierop te letten.

De uitbreiding in Rijswijk duurt voorlopig een jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.