Man rijdt halve eeuw zonder rijbewijs

Een Britse man van in de 70 heeft minstens 50 jaar lang zonder rijbewijs rondgereden. De man werd door agenten in Staffordshire aan de kant gezet voor een routineonderzoek, waarbij ze zijn verzekeringspapieren wilden controleren. Ter plekke kwamen ze erachter dat de man nooit een rijbewijs had behaald.

De agenten vroegen de bestuurder om de identificatiedocumenten en het verzekeringsbewijs, maar die kon de man niet tonen. De bejaarde man achter het stuur had nooit verzekeringen afgesloten. Daarna bleek dat hij ook nog nooit een rijbewijsexamen had behaald. Hij reed niet in een auto, maar een dieplader met pallets als lading.

In het Verenigd Koninkrijk werd het rijexamen in 1935 ingevoerd en in 1937 werd dit verplicht. De man moest toen hij jong was dus gewoon een rij-examen afleggen. Toen de politie vroeg waarom de man vroeg waarom hij geen rijbewijs of verzekering had, haalde hij zijn schouders op.

De man bestuurde een dieplader, die is in beslag genomen. Een boete voor rijden zonder verzekering kost £ 300 in het VK. Ook worden zes punten van het rijbewijs gehaald. Rijden zonder rijbewijs kan een boete opleveren van maximaal £ 5.000 en kan zelfs een gevangenisstraf opleveren. Gezien de bestuurder ouder dan 70 jaar is, zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren. Mogelijk moet de man zich voor de rechter verantwoorden, die kan mogelijk aanvullende maatregelen zoals een rijverbod opleggen.


U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.