Scholen niet per direct dicht bij corona

Free to use sounds, Unsplash. Vrij te gebruiken.

Het kabinet kan vanaf 1 juni niet langer zomaar besluiten om scholen te sluiten of contactberoepen te verbieden, zo meldt de NOS. Dat de maatregelen per 1 juni uit de coronawet verdwijnen, betekent dat het kabinet die regels alleen nog kan invoeren als het met een nieuw wetsvoorstel komt.

Veel contactberoepen moesten vanaf 19 december het werk neerleggen. Rijscholen waren hiervan uitgesloten. Rijlessen en examens gingen voorlopig gewoon door, al was er wel massaal ziekteverzuim van opleiders en leerlingen door corona.

In de toekomst wordt het niet meer mogelijk om zomaar in een persconferentie aan te kondigen dat er maatregelen komen. Ook andere regels kunnen niet langer zonder meer worden aangekondigd. Andere maatregelen waren al eerder geschrapt uit de coronawet, onder andere de avondklok en beperkingen voor publieke voorzieningen, zoals openbare toiletten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.