Politie-auto

Achtervolging na acht keer rijden zonder rijbewijs

politie

Een 19-jarige man uit Etten-Leur is begin deze maand voor de achtste keer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Toen een agent de veelpleger herkende en hem wilde aanhouden, reed hij ervan door. Uiteindelijk werd hij alsnog aangehouden.

De jonge automobilist werd zondag 10 april rond 19:45 uur gespot door een wijkagent tijdens zijn surveillance. Hij zag een auto hem tegemoet komen en herkende de bestuurder direct. Het is een inwoner uit Etten-Leur die geen rijbewijs heeft en geregistreerd staat als veelpleger. De diender wilde daarom een stopteken geven en zette de optische en geluidsignalen aan. Hij zag dat die bestuurder daarop zijn snelheid flink verhoogde en gevaarlijk hard over drempels en langs het winkelcentrum reed. Vervolgens reed hij zonder snelheid te verminderen langs gelijkwaardige kruisingen en over een voetgangersoversteekplaats. Op het einde van de Landmanweg raakte de vluchtauto uit zicht.

Zoekactie

Tijdens de daarop volgende zoekactie zag de agent de verdachte lopen op het Slagveld waarna de aanhouding volgde.  De auto waarin hij reed is niet aangetroffen. Hij ontkent ondanks de herkenning van de agent, dat hij de auto bestuurd heeft. De wijkagent heeft hem meerdere keren gesproken en ook recent nog thuis bezocht om (tevergeefs)  een stopgesprek te houden over het vele rijden zonder rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar op de weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.