Logo LBKR

Petitie tegen wachttijden CBR

De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) is een petitie gestart tegen de wachttijden van het CBR. Ze stellen dat rijscholen hun werk niet meer goed kunnen doen door de oplopende wachttijden voor het afleggen van een examen.

Met de petitie wordt een signaal gegeven dat het CBR hun verantwoordelijk moet nemen. Het LBKR wil dat op zeer korte termijn maatregelen genomen worden, zodat praktijkexamens binnen de norm gereserveerd kunnen worden.

Dat de wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR zijn volgens het LBKR zodanig opgelopen dat het soms vrijwel niet mogelijk is een geschikte datum te reserveren. “Rijscholen kunnen hun werk niet meer op de manier doen zoals ze gewend zijn. Dit komt niet ten goede van de kwaliteit”, aldus de LBKR.

Volgens het LBKR blijft het CBR in de media de schuld afschuiven naar de rijscholen. Zo zouden de slagingspercentages niet hoog genoeg zijn. Door de vele herexamens zouden wachtlijsten ontstaan. Dit is mogelijk een deel van het probleem, maar het LKBR wijst erop dat het ziekteverzuim en tekort aan examinatoren opgelost moet worden. Zo moet er veel meer budget komen om examinatoren op te leiden, overwerk van examinatoren uit te betalen en gepensioneerde examinatoren in te zetten.

De gehele petitie tegen wachttijden bij het CBR staat hier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Petitie tegen wachttijden CBR | RijschoolPro
Logo LBKR

Petitie tegen wachttijden CBR

De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) is een petitie gestart tegen de wachttijden van het CBR. Ze stellen dat rijscholen hun werk niet meer goed kunnen doen door de oplopende wachttijden voor het afleggen van een examen.

Met de petitie wordt een signaal gegeven dat het CBR hun verantwoordelijk moet nemen. Het LBKR wil dat op zeer korte termijn maatregelen genomen worden, zodat praktijkexamens binnen de norm gereserveerd kunnen worden.

Dat de wachttijden voor praktijkexamens bij het CBR zijn volgens het LBKR zodanig opgelopen dat het soms vrijwel niet mogelijk is een geschikte datum te reserveren. “Rijscholen kunnen hun werk niet meer op de manier doen zoals ze gewend zijn. Dit komt niet ten goede van de kwaliteit”, aldus de LBKR.

Volgens het LBKR blijft het CBR in de media de schuld afschuiven naar de rijscholen. Zo zouden de slagingspercentages niet hoog genoeg zijn. Door de vele herexamens zouden wachtlijsten ontstaan. Dit is mogelijk een deel van het probleem, maar het LKBR wijst erop dat het ziekteverzuim en tekort aan examinatoren opgelost moet worden. Zo moet er veel meer budget komen om examinatoren op te leiden, overwerk van examinatoren uit te betalen en gepensioneerde examinatoren in te zetten.

De gehele petitie tegen wachttijden bij het CBR staat hier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.