Eerste Road Safety Dag in Nederland

In het kader van de Road Safety Week die om de twee jaar plaatsvindt in de VN, organiseren Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland dit jaar voor het eerst de Road Safety Dag in Nederland op dinsdag 17 mei 2022.

Diverse actuele onderwerpen omtrent verkeersveiligheid komen uitgebreid aan bod. Deze dag is bedoeld voor alle professionals die te maken krijgen met vraagstukken over verkeersveiligheid en nieuwe mobiliteit. Thema’s als de vormen van nieuwe mobiliteit, risicobeheersing, duurzaamheid, autonoom- en elektrisch rijden, brandstofbesparing en verkeersveiligheid worden besproken.

Royal Haskoning verzorgt een seminar: wat gaat de nieuwe mobiliteit voor ons als automobilist betekenen qua veiligheid.

Daarnaast is er ruimte om te netwerken en een aantal korte maar praktische workshops te volgen op de slipbaan, waaronder rijden op het reeds geïntroduceerde Whatsapp-laantje.

Ongevallen tegengaan

In 2021 kwamen er in Nederland 582 mensen om het leven door een verkeersongeval. Daarvan gebeur 56% van de fatale ongevallen door een botsing met een rijdend voertuig. Indy Dontje, eigenaar Rijvaardigheidscentrum Lelystad en een van de initiatiefnemers van de Road Safety Dag: “De cijfers van de verkeersdoden in Nederland zijn schokkend. Dit is een belangrijke reden om aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid. Met die gedachten introduceren wij dit jaar voor het eerst de Road Safety Dag in Nederland om samen met professionals binnen onze branche stil te staan bij diverse belangrijke thema’s.’’

Een groot probleem in het verkeer is afgeleid worden, bijvoorbeeld door het gebruik van een mobiele telefoon. Dontje: “Om mensen bewust te maken van dit gevaar hebben wij het Whatsapp-laantje geïntroduceerd. Op het Whatsapp-laantje kan men in een veilige omgeving ervaren wat er mis kan gaan als je je even laat afleiden door je telefoon.”

Road Safety Dag

Datum: dinsdag 17 mei 2022

Locatie: Rijvaardigheidscentrum Lelystad, Talingweg 120, 8218NX Lelystad

Programma groep 1        

09:00 uur – Inloop en netwerken

10:00 uur – Welkomstwoord door Indy Dontje

10:30 uur – Seminar Royal Haskoning

12:00 uur – Netwerklunch mix groep 1 & 2

13:00 – 15:00 uur – Rijvaardigheidstraining

Programma groep 2

12:00 uur – Netwerklunch mix groep 1 & 2

13:00 uur – Welkomstwoord door Indy Dontje

13:30 uur – Seminar Royal Haskoning

15:00 uur – Rijvaardigheidstraining

17:00  – 19:00 uur – Netwerkborrel

Geïnteresseerden professionals die te maken krijgen met verkeersveiligheid en nieuwe mobiliteit vraagstukken op gebied van verkeersveiligheid kunnen zich gratis aanmelden voor de Road Safety Dag via rijvaardigheidscentrumlelystad.nl/roadsafetydag

Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is het voormalig ANWB testcentrum en is één van de weinige plekken in Nederland waar men de eigen rijvaardigheid kan testen en verbeteren. Op het circuit kunnen onder andere slipcursussen, opfriscursussen of lessen zuinig rijden worden gevolgd. Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad biedt tevens caravantrainingen, motorvaardigheidstrainingen en vrachtwagentrainingen (ook code 95) aan.  vergaderlocatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Road Safety Dag in Nederland | RijschoolPro

Eerste Road Safety Dag in Nederland

In het kader van de Road Safety Week die om de twee jaar plaatsvindt in de VN, organiseren Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland dit jaar voor het eerst de Road Safety Dag in Nederland op dinsdag 17 mei 2022.

Diverse actuele onderwerpen omtrent verkeersveiligheid komen uitgebreid aan bod. Deze dag is bedoeld voor alle professionals die te maken krijgen met vraagstukken over verkeersveiligheid en nieuwe mobiliteit. Thema’s als de vormen van nieuwe mobiliteit, risicobeheersing, duurzaamheid, autonoom- en elektrisch rijden, brandstofbesparing en verkeersveiligheid worden besproken.

Royal Haskoning verzorgt een seminar: wat gaat de nieuwe mobiliteit voor ons als automobilist betekenen qua veiligheid.

Daarnaast is er ruimte om te netwerken en een aantal korte maar praktische workshops te volgen op de slipbaan, waaronder rijden op het reeds geïntroduceerde Whatsapp-laantje.

Ongevallen tegengaan

In 2021 kwamen er in Nederland 582 mensen om het leven door een verkeersongeval. Daarvan gebeur 56% van de fatale ongevallen door een botsing met een rijdend voertuig. Indy Dontje, eigenaar Rijvaardigheidscentrum Lelystad en een van de initiatiefnemers van de Road Safety Dag: “De cijfers van de verkeersdoden in Nederland zijn schokkend. Dit is een belangrijke reden om aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid. Met die gedachten introduceren wij dit jaar voor het eerst de Road Safety Dag in Nederland om samen met professionals binnen onze branche stil te staan bij diverse belangrijke thema’s.’’

Een groot probleem in het verkeer is afgeleid worden, bijvoorbeeld door het gebruik van een mobiele telefoon. Dontje: “Om mensen bewust te maken van dit gevaar hebben wij het Whatsapp-laantje geïntroduceerd. Op het Whatsapp-laantje kan men in een veilige omgeving ervaren wat er mis kan gaan als je je even laat afleiden door je telefoon.”

Road Safety Dag

Datum: dinsdag 17 mei 2022

Locatie: Rijvaardigheidscentrum Lelystad, Talingweg 120, 8218NX Lelystad

Programma groep 1        

09:00 uur – Inloop en netwerken

10:00 uur – Welkomstwoord door Indy Dontje

10:30 uur – Seminar Royal Haskoning

12:00 uur – Netwerklunch mix groep 1 & 2

13:00 – 15:00 uur – Rijvaardigheidstraining

Programma groep 2

12:00 uur – Netwerklunch mix groep 1 & 2

13:00 uur – Welkomstwoord door Indy Dontje

13:30 uur – Seminar Royal Haskoning

15:00 uur – Rijvaardigheidstraining

17:00  – 19:00 uur – Netwerkborrel

Geïnteresseerden professionals die te maken krijgen met verkeersveiligheid en nieuwe mobiliteit vraagstukken op gebied van verkeersveiligheid kunnen zich gratis aanmelden voor de Road Safety Dag via rijvaardigheidscentrumlelystad.nl/roadsafetydag

Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is het voormalig ANWB testcentrum en is één van de weinige plekken in Nederland waar men de eigen rijvaardigheid kan testen en verbeteren. Op het circuit kunnen onder andere slipcursussen, opfriscursussen of lessen zuinig rijden worden gevolgd. Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad biedt tevens caravantrainingen, motorvaardigheidstrainingen en vrachtwagentrainingen (ook code 95) aan.  vergaderlocatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.