Duits OM: 400 km/u over snelweg mag

Eigen foto

Een Tsjechische miljonair die met ruim 400 kilometer per uur over de Duitse autobaan reed, heeft geen strafbaar feit gepleegd. Tot die conclusie komt het Duitse Openbaar Ministerie, dat een onderzoek had ingesteld naar het rijgedrag van de 58-jarige Radim Passer.

In Duitsland geldt op sommige snelwegen geen snelheidsbeperking. Passer wilde daarom op de Duitse autobaan uittesten hoe hard zijn Bugatti Chiron kon. Vorig jaar zomer tikte hij de 417 kilometer per uur aan. Een filmpje daarvan dat begin dit jaar online is geplaatst, is miljoenen keren bekeken.

Volgens het Duitse OM heeft Passer zich niet roekeloos gedragen en heeft hij niemand in gevaar gebracht, meldt de Duitse krant Bild. Het was in de vroege ochtend toen hij over de snelweg tussen Berlijn en Hannover reed. Er was dus weinig verkeer op de weg. Ook waren de weersomstandigheden goed en is de Bugatti Chiron gemaakt om hard mee te kunnen rijden. Het OM ziet daarom geen reden om de Tsjech te vervolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duits OM: 400 km/u over snelweg mag | RijschoolPro

Duits OM: 400 km/u over snelweg mag

Eigen foto

Een Tsjechische miljonair die met ruim 400 kilometer per uur over de Duitse autobaan reed, heeft geen strafbaar feit gepleegd. Tot die conclusie komt het Duitse Openbaar Ministerie, dat een onderzoek had ingesteld naar het rijgedrag van de 58-jarige Radim Passer.

In Duitsland geldt op sommige snelwegen geen snelheidsbeperking. Passer wilde daarom op de Duitse autobaan uittesten hoe hard zijn Bugatti Chiron kon. Vorig jaar zomer tikte hij de 417 kilometer per uur aan. Een filmpje daarvan dat begin dit jaar online is geplaatst, is miljoenen keren bekeken.

Volgens het Duitse OM heeft Passer zich niet roekeloos gedragen en heeft hij niemand in gevaar gebracht, meldt de Duitse krant Bild. Het was in de vroege ochtend toen hij over de snelweg tussen Berlijn en Hannover reed. Er was dus weinig verkeer op de weg. Ook waren de weersomstandigheden goed en is de Bugatti Chiron gemaakt om hard mee te kunnen rijden. Het OM ziet daarom geen reden om de Tsjech te vervolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.