Zorgen over rijscholen: ‘Louche types’

De rijschoolbranche en het CBR maken zich zorgen over de kwaliteit van de autorijscholen. Gemiddeld slaagt iets meer dan de helft (52 procent) voor het rijexamen en dat zijn scores die het exameninstituut een doorn in het oog zijn. Het CBR wil het opgeschroefd zien worden tot boven de 60 procent. Dat meldt De Telegraaf.

Voor de theorietest zijn de slagingscijfers met 38 procent nog bedroevender. De oorzaak wordt volgens de Telegraaf bij de rijschoolhouders gezocht.

In een jaar tijd steeg het aantal ondernemingen dat rijlessen aanbiedt met 166 tot 9120. “Je kunt in Nederland te makkelijk een rijschool beginnen”, stelt voorzitter Roger Keijbeck van de Federatie Autorijschool Management. “Eigenlijk heb je alleen maar een rijinstructeursdiploma nodig en je kunt starten. Maar daarmee ben je natuurlijk nog geen ondernemer en bovendien onervaren, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit.”

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zegt dat het in gesprek is met het CBR en de branche om verbeteringen in kaart brengen. „Ook hebben we het CBR gevraagd een plan te ontwikkelen om consequenties te verbinden aan de slagingspercentages”, aldus een woordvoerder. „En welke maatregelen dat exact zullen zijn, daar zal de minister de Kamer deze maand over informeren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

2 reacties op “Zorgen over rijscholen: ‘Louche types’”

Pieter van der Vinne|05.05.22|15:37

als ze de goede chauffeurs dan gewoon laten slagen is er niets aan de hand…sommige examinatoren doen maar wat.

Boudewijn Pijnappel|13.05.22|00:15

Bij een gezakte examen-kandidaat, moet de CBR-examinator mogelijkheid hebben om te mogen vaststellen of de kandidaat NIPT gezakt is, RUIM gezakt is of een écht ONWAARDIG examen gereden heeft….. een wachttijd voor een herexamen in te mogen plannen van respectievelijk minimaal 2, 8 of 13 weken.
Dit systeem is snel in te voeren en heeft snel een postief resultaat op de lange wachttijden!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zorgen over rijscholen: ‘Louche types’ | RijschoolPro

Zorgen over rijscholen: ‘Louche types’

De rijschoolbranche en het CBR maken zich zorgen over de kwaliteit van de autorijscholen. Gemiddeld slaagt iets meer dan de helft (52 procent) voor het rijexamen en dat zijn scores die het exameninstituut een doorn in het oog zijn. Het CBR wil het opgeschroefd zien worden tot boven de 60 procent. Dat meldt De Telegraaf.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

2 reacties op “Zorgen over rijscholen: ‘Louche types’”

Pieter van der Vinne|05.05.22|15:37

als ze de goede chauffeurs dan gewoon laten slagen is er niets aan de hand…sommige examinatoren doen maar wat.

Boudewijn Pijnappel|13.05.22|00:15

Bij een gezakte examen-kandidaat, moet de CBR-examinator mogelijkheid hebben om te mogen vaststellen of de kandidaat NIPT gezakt is, RUIM gezakt is of een écht ONWAARDIG examen gereden heeft….. een wachttijd voor een herexamen in te mogen plannen van respectievelijk minimaal 2, 8 of 13 weken.
Dit systeem is snel in te voeren en heeft snel een postief resultaat op de lange wachttijden!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.