Geldigheid theoriecertificaat wordt tijdelijk verlengd

CBR theorie, examen, Eindhoven

De geldigheid van het theoriecertificaat en het resultaat van het praktijkexamen voertuigbeheersing wordt  verlengd voor kandidaten van wie het certificaat of resultaat zonder eerdere verlenging komt te vervallen tussen 17 juni en 31 december 2022. Dit omdat het CBR kampt met extreme wachtlijsten voor (praktijk)examen doen om een rijbewijs te behalen. 

Voor de kandidaten geldt dat het theoriecertificaat of resultaat van het praktijkexamen voertuigbeheersing drie tot vier maanden langer geldig zal zijn. Aan degenen voor wie reeds een verlenging was geregeld, is geen nieuwe
verlenging gegeven. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend gemaakt.

Het ministerie meent dat bij een verlenging van niet meer dan vier maanden zijn de opgedane kennis en vaardigheden tussen het halen van het theorie-examen en het praktijkexamen (of tussen het praktijkexamen voertuigbeheersing en het praktijkexamen verkeersdeelneming voor de rijbewijscategorieën A, A1 en A2) niet zodanig weggezakt dat er een risico zou zijn voor de verkeersveiligheid.

Tot tweemaal toe zijn de theoriecertificaten en resultaten van het praktijkexamen voertuigbeheersing verlengd, dit naar aanleiding van de verplichte sluiting van het CBR tijdens de lockdowns.

De huidige reden voor verlenging zijn de oplopende reserveringstermijnen voor praktijkexamens bij het CBR en de aflopende huidige verlenging van de geldigheidsduur van theoriecertificaten en resultaten van het praktijkexamen
voertuigbeheersing.

De oplopende reserveringstermijnen zijn het gevolg van de nasleep van de COVID-19-pandemie, waardoor het ziekteverzuim hoog is en daarnaast examinatoren niet beschikbaar zijn, omdat zij in isolatie of quarantaine zitten. Hierdoor komt een groep kandidaten in de knel als het theoriecertificaat of het resultaat van het praktijkexamen voertuigbeheersing komt te vervallen voordat ze het praktijkexamen met goed gevolg hebben kunnen afronden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

4 reacties op “Geldigheid theoriecertificaat wordt tijdelijk verlengd”

Mart Kuiper|20.05.22|09:19

Goh…daar hebben ze dan een half jaar over gedaan om te bedenken dat dit niet meer dan een logische stap is. lullig voor al die mensen waarvan op dit moment het certificaat gaat verlopen, waarom pas vanaf 17 juni ????

Afons Mfashion|21.05.22|12:07

Mijn mening al verlengen ze toch gaat alles precies zo blijven omdat die examinator beoordeel te streng vooral bij emmeloord mij ervaring 4keren mee gemaakt ze laat je gewoon zagen bijna voor niets hun kyken met gezicht en kleur als examinator moet je neutraal zyn
Dat ding is gewoon een make money business voor hun daar

ronald broersma|24.05.22|20:45

Dus ik krijg een email dat dit artikel beschikbaar is, maar als ik het artikel wil lezen kan dit niet
omdat ik niet een abbonement heb.

Waarom krijg ik dan een email? het is jullie toch zeker wel bekend welk email adres wel of niet een abbonement heeft?

unsubcribe,daag!

Eelke Schokker|27.05.22|17:45

veel leerlingen hebben ook nog onterecht een bericht gehad dat hun theory werd verlengd. whouw een oops van 3 maanden, dat werd natuurlijk direct hersteld wat dat kan natuurlijk niet onterecht een verlenging. maar wel wachttijden van + 6maanden voor je praktijk examen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.