Niveau opleiding rijinstructeur wordt niet verhoogd

Roemer, schermafbeelding van overhandiging rapport

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is niet van plan het niveau van de rijdocentopleiding te verhogen. In het advies ‘Van rijles naar rijonderwijs’ van de heer Roemer staat een MBO-niveau als vooropleiding zou moeten gelden, nu is dat nog VMBO. De minister is echter niet van plan dit advies over te nemen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

3 reacties op “Niveau opleiding rijinstructeur wordt niet verhoogd”

Mart Kuiper|07.06.22|17:32

Of een MBO vooropleiding echt het verschil gaat maken vraag ik mij af. Werk en denkniveau op minimaal MBO niveau zou al heel wat zijn. Dat het algehele niveau van de instructeurs opleiding vervolgens ook niet wordt aangepakt is mij echter een raadsel. Als je af en toe ziet wie nu allemaal instructeur denkt te kunnen worden… wij hebben de afgelopen jaren al een aantal stagiaires teleur moeten stellen. Inhoudelijk is de opleiding aardig uitgehold en veel wordt nu afgeschoven op de stageperiode.

Pieter van der Vinne|13.06.22|13:00

deze onzin krijg je als afgekeurde politici zich ermee gaan bemoeien. ze willen zoo graag nog ergens “schitteren”

Mart Kuiper|15.06.22|11:59

Van de week een “sollicitatie “ via de mail binnen gekregen van een net geslaagde instructeur. Kon niet één zin foutloos schrijven, vol met “ je, jij, jou en me…” Aan de telefoon bleek dat de beheersing van de Nederlandse taal een hogere prioriteit heeft om aan te werken dan een opleiding tot rij- instructeur. Echter is volgens het IBKI dus wel geschikt om het vak uit te oefenen en wilde vooral weten wat het per uur verdiende…. Gek he dat wij al jaren op zoek zijn naar geschikte medewerkers.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Niveau opleiding rijinstructeur wordt niet verhoogd | RijschoolPro

Niveau opleiding rijinstructeur wordt niet verhoogd

Roemer, schermafbeelding van overhandiging rapport

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is niet van plan het niveau van de rijdocentopleiding te verhogen. In het advies ‘Van rijles naar rijonderwijs’ van de heer Roemer staat een MBO-niveau als vooropleiding zou moeten gelden, nu is dat nog VMBO. De minister is echter niet van plan dit advies over te nemen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

3 reacties op “Niveau opleiding rijinstructeur wordt niet verhoogd”

Mart Kuiper|07.06.22|17:32

Of een MBO vooropleiding echt het verschil gaat maken vraag ik mij af. Werk en denkniveau op minimaal MBO niveau zou al heel wat zijn. Dat het algehele niveau van de instructeurs opleiding vervolgens ook niet wordt aangepakt is mij echter een raadsel. Als je af en toe ziet wie nu allemaal instructeur denkt te kunnen worden… wij hebben de afgelopen jaren al een aantal stagiaires teleur moeten stellen. Inhoudelijk is de opleiding aardig uitgehold en veel wordt nu afgeschoven op de stageperiode.

Pieter van der Vinne|13.06.22|13:00

deze onzin krijg je als afgekeurde politici zich ermee gaan bemoeien. ze willen zoo graag nog ergens “schitteren”

Mart Kuiper|15.06.22|11:59

Van de week een “sollicitatie “ via de mail binnen gekregen van een net geslaagde instructeur. Kon niet één zin foutloos schrijven, vol met “ je, jij, jou en me…” Aan de telefoon bleek dat de beheersing van de Nederlandse taal een hogere prioriteit heeft om aan te werken dan een opleiding tot rij- instructeur. Echter is volgens het IBKI dus wel geschikt om het vak uit te oefenen en wilde vooral weten wat het per uur verdiende…. Gek he dat wij al jaren op zoek zijn naar geschikte medewerkers.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.