Autonoom rijden Volvo

“ADAS marktwaarde bereikt 100 miljard dollar in 2030”

Global Market Insight Inc. voorspelt dat ADAS een marktwaarde bereikt van 100 miljard dollar in 2030. Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) helpen bestuurders bij rijden en parkeren. Vrijwel alle nieuwe auto’s zijn uitgerust met een vorm van ADAS.

De ADAS-markt groeit hard in Noord-Amerika, omdat steeds meer regionale overheden de verkeersveiligheid willen bevorderen en autofabrikanten aanmoedigen om slimme veiligheidssystemen te integreren. Dat gaat soms met zachte dwang. Zo zijn autofabrikanten inmiddels verplicht om geautomatiseerde noordremsystemen in hun voertuigen te installeren.

In heel Amerika zijn 22 autofabrikanten inmiddels overeengekomen dat vanaf september 2022 alle auto’s worden uitgerust met ADAS-technologieën.

De ontwikkelingen zouden nog sneller kunnen gaan als er geen tekort zou zijn aan materialen en een stilstand door corona-uitbraken. Ook kunnen overheden ervoor zorgen dat de ontwikkelingen sneller gaan, bijvoorbeeld door gunstige investeringsomgevingen of door simpelweg de systemen te verplichten in auto’s.


U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.