Geen werving meer voor Roze Pasje Ander Jasje

Het onderzoeksproject ‘Roze Pasje Ander Jasje’ (RPAJ) stopt tijdelijk met de werving van nieuwe deelnemers. Roze Pasje Ander Jasje is de naam van een onderzoek gericht op het verbeteren van de rijvaardigheden van beginnende (jonge) automobilisten.

Beginnende automobilisten hebben een hogere kans op een verkeersongeval. Dit komt vooral door onervarenheid. Het CBR onderzoekt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (opdrachtgever) en adviesbureau Goudappel of en welke aanpassingen in het rijexamen kunnen helpen om beginnende bestuurders veiliger de weg op te laten gaan.

Aan dit onderzoek gaan jongeren en hun rijopleiders (op vrijwillige basis) meedoen. Op 24 november startte Goudappel met de werving van rijscholen. Rond februari ware de eerste rijproeven en examens . De resultaten van het onderzoek werden eind 2023 verwacht.

Enthousiasme

CBR: “We doen dit onderzoek met veel enthousiasme en inzet. Ook rijscholen zien het belang ervan in en er is veel interesse voor het project. Toch merken we dat bij veel rijscholen het werven lastig gaat. Ook zien we dat rijscholen en hun leerlingen, door de nasleep van corona, op dit moment last hebben van de gestegen reserveringstermijnen voor het rijexamen.”

Het CBR, IBKI en Goudappel zijn samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (de opdrachtgever) tot de conclusie gekomen dat het beter is de werving van nieuwe deelnemers tijdelijk stil te leggen. RPAJ wordt in elk geval tot 2023 gepauzeerd. “We vinden het natuurlijk erg jammer dat het zo loopt. We verwachten een doorstart te kunnen maken in 2023 als de reserveringstermijnen structureel dalen”, aldus het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

1 reactie op “Geen werving meer voor Roze Pasje Ander Jasje”

Mart Kuiper|15.06.22|11:52

Nu eerst eens wat aan de structurele problemen bij het CBR gaan doen, rijscholen eens een tijdje met rust laten zodat deze niet alleen kunnen herstellen van ruim 2 jaar corona ellende maar ook alle zeilen bij kunnen zetten om de huidige periode (inflatie, stijgende kosten, teruglopende klandizie in bepaalde delen van de branche, en wegwerken achterstanden) op te vangen. Denk dat niemand nu op dit soort “geweldige “ initiatieven zit te wachten. Leuk voor de buhne CBR, maar dat kennen we nu wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.