Meerijden met touringcar tegen chauffeurstekorten

De touringcar kampt met nooit eerder vertoonde chauffeurstekorten. “We lezen deze weken herhaaldelijk over schoolreisjes die, ook tot grote frustratie van veel busondernemers, niet door kunnen gaan. Aanleiding voor touringcarondernemers om met creatieve acties nieuw personeel te werven”, aldus Pouw Vervoer in Vianen. Ze gaan een speciale rijdag organiseren waarbij mensen achter het stuur van een touringcar mogen kruipen.

Op piekmomenten zijn er zo’n 600 a 700 chauffeurs te weinig. De oorzaak is dat een aanzienlijk deel van de chauffeurs is tijdens coronacrisis uitgestroomd en niet teruggekeerd. Een van de ondernemersideeën lijkt opvallend succesvol: iedereen die dat maar wil uitnodigen om zelf eens met een bus te komen rijden.

Achter het stuur kruipen van een grote touringcar is kennelijk een droomwens van velen, want de aanmeldingen stromen binnen. Touringcarondernemer Pouw Vervoer laat weten dankzij hun ‘Kom een keertje met een bus rijden-dagen’ al 15 chauffeurs binnengehaald te hebben. Er zijn er ook nog eens 12 in opleiding in hun onlangs opgerichte eigen rijschool. Eerder dit jaar sloegen zes Twentse touringcarbedrijven met succes de handen al ineen voor een soortgelijke een wervingsdag.

Op zaterdag 25 juni organiseert Pouw Vervoer in Vianen een ‘Kom een keertje rijden met de bus’-dag om het beroep van touringcarchauffeur in het zonnetje te zetten. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Directeur van de landelijke branchevereniging Busvervoer Nederland, Carlo Cahn, is aanwezig om desgewenst de huidige situatie in de touringcarmarkt toe te lichten. Zelf rijden kan natuurlijk ook.

Rijdag:

Zaterdag 25 juni

10.00 – 16.00u

Pouw Vervoer

Hagenweg 3c, 4131 LX Vianen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.