Boa’s krijgen toegang tot rijbewijzenregister

Boa’s krijgen in de toekomst toegang tot het rijbewijzenregister van de RDW. Bedoeling is dat ze op die manier makkelijker de identiteit van een persoon op straat kunnen vaststellen, zoals de politie dat nu ook al kan.

De politie gebruikt het rijbewijzenregister voor de identiteitsvaststelling, maar wel alleen als de identiteit niet op een andere manier vastgesteld kan worden. In het rijbewijzenregister staan alle foto’s van de houders in Nederland. Op die manier kan men makkelijk iemand identificeren.

Boa’s mogen nu nog niet zelfstandig bij het register en hebben nog geen toegang.

In samenwerking met het ministerie van IenW en uitvoeringsinstantie RDW wordt nu geregeld dat de boa’s uit domein I (werkzaam bij de gemeente), een deel van domein II (werkzaam in het groen) en domein IV (Openbaar Vervoer) toegang kunnen krijgen tot het rijbewijzenregister. Voor deze groep uit drie domeinen is voorzien dat dit in 2023 geregeld is, onder voorbehoud van uitvoerbaarheid en tijdig akkoord bevonden door de Autoriteit Persoonsgegevens.

De maatregelen staan verder beschreven in de Meerjarige Beleidsagenda boa’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.