Bijna 60% slaagt eerste keer voor WRM-examen

Pixabay, vrij te gebruiken foto

Uit de cijfers van IBKI over de periode 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022 blijkt dat er 9.570 WRM-(her)examens zijn afgenomen, waarvan 5.532 met voldoende resultaat, oftewel een slagingspercentage van 57,8. Bijna de helft van alle geslaagden betrof kandidaten die door De VerkeersAcademie zijn opgeleid.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

4 reacties op “Bijna 60% slaagt eerste keer voor WRM-examen”

Mart Kuiper|29.06.22|21:17

Dus zo heel veel scheelt het dus ook weer niet tov de CBR percentages.

Mart Kuiper|30.06.22|12:19

En over de CBR slagingspercentages wordt moird en brand geschreeuwd terwijl de opleidingseisen voor de WRM geen aanpassingen behoefte….vreemd.

Els van Voren|01.07.22|09:42

Sterker nog Mart, in het plan Roemer staat het advies dat het opleidingsniveau voor instructeurs op MBO niveau zou moeten, de minister vind het huidige VMBO niveau wel voldoende. Zou meneer Habers zijn ingefluisterd door het CBR, die op haar beurt weer is ingefluisterd de brancheverenigingen, ANWB en Nutheorie? Maar het niet verhogen van de opleidingseisen is wel te begrijpen, want geen van de grote rijscholen zit te wachten op instructeurs met een hogere opleiding dan de directie!

Mart Kuiper|01.07.22|16:40

Tja Els daar zeg je wat… Wij hebben de afgelopen jaren al diverse stagiaires uitgezwaaid, terwijl wij om instructeurs zaten te springen. Maar het niveau was om te janken..zowel van de mensen zelf als de bagage welke ze van de opleiding mee hadden gekregen. Wij konden eigenlijk weer van voren af aan beginnen met iemand opleiden. Uiteindelijk een oud leerling zelf opgeleid tot instructeur zonder tussenkomst van een opleider, dat heeft wel gewerkt, hoewel we er eigenlijk geen tijd voor hadden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bijna 60% slaagt eerste keer voor WRM-examen | RijschoolPro

Bijna 60% slaagt eerste keer voor WRM-examen

Pixabay, vrij te gebruiken foto

Uit de cijfers van IBKI over de periode 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022 blijkt dat er 9.570 WRM-(her)examens zijn afgenomen, waarvan 5.532 met voldoende resultaat, oftewel een slagingspercentage van 57,8. Bijna de helft van alle geslaagden betrof kandidaten die door De VerkeersAcademie zijn opgeleid.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

4 reacties op “Bijna 60% slaagt eerste keer voor WRM-examen”

Mart Kuiper|29.06.22|21:17

Dus zo heel veel scheelt het dus ook weer niet tov de CBR percentages.

Mart Kuiper|30.06.22|12:19

En over de CBR slagingspercentages wordt moird en brand geschreeuwd terwijl de opleidingseisen voor de WRM geen aanpassingen behoefte….vreemd.

Els van Voren|01.07.22|09:42

Sterker nog Mart, in het plan Roemer staat het advies dat het opleidingsniveau voor instructeurs op MBO niveau zou moeten, de minister vind het huidige VMBO niveau wel voldoende. Zou meneer Habers zijn ingefluisterd door het CBR, die op haar beurt weer is ingefluisterd de brancheverenigingen, ANWB en Nutheorie? Maar het niet verhogen van de opleidingseisen is wel te begrijpen, want geen van de grote rijscholen zit te wachten op instructeurs met een hogere opleiding dan de directie!

Mart Kuiper|01.07.22|16:40

Tja Els daar zeg je wat… Wij hebben de afgelopen jaren al diverse stagiaires uitgezwaaid, terwijl wij om instructeurs zaten te springen. Maar het niveau was om te janken..zowel van de mensen zelf als de bagage welke ze van de opleiding mee hadden gekregen. Wij konden eigenlijk weer van voren af aan beginnen met iemand opleiden. Uiteindelijk een oud leerling zelf opgeleid tot instructeur zonder tussenkomst van een opleider, dat heeft wel gewerkt, hoewel we er eigenlijk geen tijd voor hadden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.