lesauto, lesauto's, CBR, Utrecht

Zorgen om ‘cowboys in lesauto’s’ die branche én de verkeersveiligheid geen goed doen

De twee Utrechtse rijschoolhouders maken zich zorgen. Ze signaleren steeds meer cowboys in lesauto’s die de branche én de verkeersveiligheid geen goed doen. “Er zijn veel goudzoekers in de markt.” Dat meldt het AD Utrechts Nieuwsblad

Jonge bestuurders vormen een steeds groter gevaar op de weg. Dat constateren politie Midden-Nederland en gerenommeerde rijschoolhouders uit Utrecht. Het niveau glijdt af en het aantal cowboys in de rijscholenbranche neemt zorgelijke vormen aan.

Het CBR weet volgens de Utrechtse rijschoolhouder Frank Sakkers heel goed wie de rotte appels zijn in de mand. ,,Ze hebben de cijfers in handen, maar ze doen er niets mee. Laat iedereen die met zijn slagingspercentages onder de 50 procent scoort van het toneel verdwijnen.”

Voor mensen die op het punt staan om met rijlessen te beginnen heeft Marc van der Voorn ook nog wel een tip: ,,Kijk eens goed naar de reviews op websites, vraag naar ervaringen van mensen om je heen met rijscholen en kijk naar de openbare slagingspercentages op de site van het CBR. Kies voor kwaliteit en niet voor de goedkoopste optie. Dat maakt de kans op slagen een stuk groter.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

5 reacties op “Zorgen om ‘cowboys in lesauto’s’ die branche én de verkeersveiligheid geen goed doen”

Luc Sluimer|07.07.22|18:14

Ze zijn wel geslaagd bij het CBR. Gaat daar wat mis dan?

Ron van Maaren|07.07.22|22:00

Het woord Cowboys wordt te pas en onpas gebruikt ook door collega’s. Percentages zeggen mij niet zoveel. Bij welk aantal lessen 43 gemiddeld? Zie dat Marc 17 kandidaten opleidt op jaarbasis. En Frank met 5 auto’s 112 leerlingen. Dan kun je op zijn minst ook bedenkingen hebben. Tussen de 30 á 40 per auto (instructeur) zou toch heel normaal zijn. Wijkt het daarvan extreem af hebben leerlingen dan soms extra veel lessen gehad? Het is maar net hoe je cijfers interpreteert.

Pieter van der Vinne|07.07.22|22:03

wat een onzin weer…ze zijn geslaagd toch??

Re Zitter|08.07.22|13:42

Ik sluit me aan bij Ron van Maaren. Het slagingspercentage is al jaren een verkeerd gelezen term. Ben benieuwd wat de zgn. “Prestatieladder” in deze ons dan ook gaat opleveren. Uiteindelijk hebben de cowboys en waar deze voor staan in onze branche, wel hun certificaat behaald.

Mart Kuiper|17.07.22|19:02

Zolang het IBKI eens in de 5 jaar van mening is dat een instructeur (na het eindeloos oefenen van het wrm protocol) goed kan lesgeven kun je hoog en laag springen maar is er geen speld tussen te krijgen. Dan moet men tussentijds metingen verrichten of onaangekondigd meerijden. Ik zie ook slagingspercentages van collega rijscholen waarvan ik weet hoe zij lesgeven, waarvan je denkt “ hie is t mogelijk”. En toch zijn ook die leerlingen volgens het alleswetende CBR geslaagd, dus zeg er maar iets van

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zorgen om ‘cowboys in lesauto’s’ die branche én de verkeersveiligheid geen goed doen | RijschoolPro
lesauto, lesauto's, CBR, Utrecht

Zorgen om ‘cowboys in lesauto’s’ die branche én de verkeersveiligheid geen goed doen

De twee Utrechtse rijschoolhouders maken zich zorgen. Ze signaleren steeds meer cowboys in lesauto’s die de branche én de verkeersveiligheid geen goed doen. “Er zijn veel goudzoekers in de markt.” Dat meldt het AD Utrechts Nieuwsblad

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

5 reacties op “Zorgen om ‘cowboys in lesauto’s’ die branche én de verkeersveiligheid geen goed doen”

Luc Sluimer|07.07.22|18:14

Ze zijn wel geslaagd bij het CBR. Gaat daar wat mis dan?

Ron van Maaren|07.07.22|22:00

Het woord Cowboys wordt te pas en onpas gebruikt ook door collega’s. Percentages zeggen mij niet zoveel. Bij welk aantal lessen 43 gemiddeld? Zie dat Marc 17 kandidaten opleidt op jaarbasis. En Frank met 5 auto’s 112 leerlingen. Dan kun je op zijn minst ook bedenkingen hebben. Tussen de 30 á 40 per auto (instructeur) zou toch heel normaal zijn. Wijkt het daarvan extreem af hebben leerlingen dan soms extra veel lessen gehad? Het is maar net hoe je cijfers interpreteert.

Pieter van der Vinne|07.07.22|22:03

wat een onzin weer…ze zijn geslaagd toch??

Re Zitter|08.07.22|13:42

Ik sluit me aan bij Ron van Maaren. Het slagingspercentage is al jaren een verkeerd gelezen term. Ben benieuwd wat de zgn. “Prestatieladder” in deze ons dan ook gaat opleveren. Uiteindelijk hebben de cowboys en waar deze voor staan in onze branche, wel hun certificaat behaald.

Mart Kuiper|17.07.22|19:02

Zolang het IBKI eens in de 5 jaar van mening is dat een instructeur (na het eindeloos oefenen van het wrm protocol) goed kan lesgeven kun je hoog en laag springen maar is er geen speld tussen te krijgen. Dan moet men tussentijds metingen verrichten of onaangekondigd meerijden. Ik zie ook slagingspercentages van collega rijscholen waarvan ik weet hoe zij lesgeven, waarvan je denkt “ hie is t mogelijk”. En toch zijn ook die leerlingen volgens het alleswetende CBR geslaagd, dus zeg er maar iets van

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.