Extinction Rebellion wil snelweg A12 naast Tweede Kamer blokkeren

Gratis download Pixabay https://pixabay.com/nl/photos/hofvijver-mauritshuis-ministeries-586636/

Klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion willen woensdag de snelweg A12 in hartje Den Haag blokkeren. Ze hopen dat ze met genoeg mensen zijn om rond het middaguur het verkeer stil te leggen op het stuk snelweg. Aan de ene kant van dat stuk snelweg ligt het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, aan de overkant staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Extinction Rebellion heeft al vaker wegen geblokkeerd, in Nederland en in andere landen. De groep wil dat de overheid stopt met subsidies geven voor olie, kolen en gas. Het protest is niet aangemeld bij de gemeente. Die zegt dat blokkades niet zijn toegestaan. “Blokkeren van wegen kan levensgevaarlijk zijn, niet alleen voor mensen die de weg blokkeren, maar ook voor andere verkeersdeelnemers”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Rond hetzelfde tijdstip is mogelijk ook een andere demonstratie bij het gebouw van de Tweede Kamer, onder het motto ‘Blauw wit rood, Nederland in nood’. Ook dat protest is niet aangemeld bij de gemeente. Tegenstanders van onder meer het coronabeleid van de overheid hangen regelmatig uit protest de Nederlandse vlag ondersteboven. Dit symbool is ook te zien bij boerenprotesten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tessa Heerschop

1 reactie op “Extinction Rebellion wil snelweg A12 naast Tweede Kamer blokkeren”

Pieter van der Vinne|07.07.22|22:05

hoop dat ze klappen van de boeren krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extinction Rebellion wil snelweg A12 naast Tweede Kamer blokkeren | RijschoolPro

Extinction Rebellion wil snelweg A12 naast Tweede Kamer blokkeren

Gratis download Pixabay https://pixabay.com/nl/photos/hofvijver-mauritshuis-ministeries-586636/

Klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion willen woensdag de snelweg A12 in hartje Den Haag blokkeren. Ze hopen dat ze met genoeg mensen zijn om rond het middaguur het verkeer stil te leggen op het stuk snelweg. Aan de ene kant van dat stuk snelweg ligt het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, aan de overkant staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Extinction Rebellion heeft al vaker wegen geblokkeerd, in Nederland en in andere landen. De groep wil dat de overheid stopt met subsidies geven voor olie, kolen en gas. Het protest is niet aangemeld bij de gemeente. Die zegt dat blokkades niet zijn toegestaan. “Blokkeren van wegen kan levensgevaarlijk zijn, niet alleen voor mensen die de weg blokkeren, maar ook voor andere verkeersdeelnemers”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Rond hetzelfde tijdstip is mogelijk ook een andere demonstratie bij het gebouw van de Tweede Kamer, onder het motto ‘Blauw wit rood, Nederland in nood’. Ook dat protest is niet aangemeld bij de gemeente. Tegenstanders van onder meer het coronabeleid van de overheid hangen regelmatig uit protest de Nederlandse vlag ondersteboven. Dit symbool is ook te zien bij boerenprotesten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Tessa Heerschop

1 reactie op “Extinction Rebellion wil snelweg A12 naast Tweede Kamer blokkeren”

Pieter van der Vinne|07.07.22|22:05

hoop dat ze klappen van de boeren krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.