Aantal autorijders met slok op stijgt

Aantal autorijders met slok op stijgt

Foto ter illustratie.Foto: Pexels

Het aantal mensen dat in Amsterdam met drank op achter het stuur kruipt, is vorig jaar flink toegenomen. Ook in vergelijking met de jaren voor corona. Dat meldt Het Parool.

Waar in 2019 voor corona nog 1559 bekeuringen voor rijden onder invloed in Amsterdam werden uitgedeeld, waren dat er 2117 in 2022. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft gepubliceerd. Dit is een stijging van bijna 36 procent. Sinds 2013 daalde het aantal bekeuringen naar ongeveer 1500 en vanaf 2016 was dit cijfer redelijk stabiel.

Landelijk is dezelfde stijging te zien. “We kunnen niet duiden waar de stijging vandaan komt”, zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. Ook voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) is het gissen naar de oorzaak, zegt Rob Stomphorst van VVN. Stomphorst zegt dat de politiek aan zet is en dat het aantal glazen dat je zou mogen drinken als je achter het stuur kruipt, naar 0 moet.

(Bron: ANP MediaWatch)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Nienke Eusterbrock

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.