Opnieuw misleidende websites bij aanvraag Gezondheidsverklaring CBR

Opnieuw misleidende websites bij aanvraag Gezondheidsverklaring CBR

Door de misleidende websites betaalt men een dubbel bedrag Foto: CBR

Het CBR waarschuwt opnieuw voor misleidende websites bij de aanvraag van de Gezondheidsverklaring. De nepwebsites bieden een pre-check aan die voldoende lijkt te zijn, maar bezoekers worden na betaling omgeleid naar de echte website van het CBR. Dit leidt uiteindelijk tot een dubbele betaling.

Om hoeveel gedupeerden het precies gaat, is volgens het CBR niet duidelijk. Wel doet de instantie er naar eigen zeggen veel aan om mensen te informeren en te waarschuwen over de misleidende websites. “Het startpunt voor het aanvragen van de Gezondheidsverklaring is voor vrijwel de meeste mensen een brief van het RDW. Daarin staat informatie over de misleidende websites”, zegt een woordvoerder van het CBR.
“Daarnaast staan er waarschuwingsteksten op de website van het CBR en plaatsen we regelmatig een waarschuwing op sociale media.” Ook wordt er op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ aandacht besteed aan deze frauduleuze kwestie.

Het CBR geeft aan dat de Gezondheidsverklaring alleen ingevuld kan worden via het klantportaal van de officiële CBR-website, mijn.cbr.nl.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opnieuw misleidende websites bij aanvraag Gezondheidsverklaring CBR | RijschoolPro
Opnieuw misleidende websites bij aanvraag Gezondheidsverklaring CBR

Opnieuw misleidende websites bij aanvraag Gezondheidsverklaring CBR

Door de misleidende websites betaalt men een dubbel bedrag Foto: CBR

Het CBR waarschuwt opnieuw voor misleidende websites bij de aanvraag van de Gezondheidsverklaring. De nepwebsites bieden een pre-check aan die voldoende lijkt te zijn, maar bezoekers worden na betaling omgeleid naar de echte website van het CBR. Dit leidt uiteindelijk tot een dubbele betaling.

Om hoeveel gedupeerden het precies gaat, is volgens het CBR niet duidelijk. Wel doet de instantie er naar eigen zeggen veel aan om mensen te informeren en te waarschuwen over de misleidende websites. “Het startpunt voor het aanvragen van de Gezondheidsverklaring is voor vrijwel de meeste mensen een brief van het RDW. Daarin staat informatie over de misleidende websites”, zegt een woordvoerder van het CBR.
“Daarnaast staan er waarschuwingsteksten op de website van het CBR en plaatsen we regelmatig een waarschuwing op sociale media.” Ook wordt er op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ aandacht besteed aan deze frauduleuze kwestie.

Het CBR geeft aan dat de Gezondheidsverklaring alleen ingevuld kan worden via het klantportaal van de officiële CBR-website, mijn.cbr.nl.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.