Lesauto’s achtervolgen komt Henrie Kamps voortaan duur te staan

Lesauto’s achtervolgen komt Henrie Kamps voortaan duur te staan

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Oud-rijschoolhouder Henrie Kamps moet stoppen met het achtervolgen en filmen van lesauto’s. Doet hij dit niet, dan kost het Kamps 500 euro voor iedere overtreding, met een maximum van 100.000 euro. Dat is besloten in het kort geding dat het CBR tegen hem heeft aangespannen.

Dat meldt Tubantia donderdag. Hoewel Kamps in het vervolg bij iedere overtreding 500 euro moet betalen, komt dat niet overeen met de oorspronkelijke eis van het CBR. De instantie wilde hem een dwangsom van 10.000 euro per overtreding opleggen, met een maximum van een miljoen, schrijft Tubantia. Maar dat gaat de rechter te ver.

Kamps portretteert zichzelf als onderzoeksjournalist en zegt de achtervolgingen in het kader van eigen onderzoek te hebben uitgevoerd. “De rechter erkent dat journalisten als ‘wachthonden in een democratische samenleving bijzondere bescherming genieten’, maar die bescherming geldt alleen ‘als de journalist zich ook behoorlijk gedraagt’”, schrijft Tubantia.

Onderzoek

In totaal volgde Kamps 37 keer een lesauto met daarin een examenkandidaat en de examinator. Hij deed dit naar eigen zeggen om misstanden bij het CBR aan het licht te brengen. Volgens hem zouden grote Twentse rijopleiders tijdens het praktijkexamen bevoordeeld worden ten opzichte van kleine rijscholen. Kandidaten van grote rijscholen zouden bijvoorbeeld enkel de meest eenvoudigste bijzondere verrichtingen uit hoeven te voeren, zoals een bochtje achteruit.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lesauto’s achtervolgen komt Henrie Kamps voortaan duur te staan | RijschoolPro
Lesauto’s achtervolgen komt Henrie Kamps voortaan duur te staan

Lesauto’s achtervolgen komt Henrie Kamps voortaan duur te staan

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Oud-rijschoolhouder Henrie Kamps moet stoppen met het achtervolgen en filmen van lesauto’s. Doet hij dit niet, dan kost het Kamps 500 euro voor iedere overtreding, met een maximum van 100.000 euro. Dat is besloten in het kort geding dat het CBR tegen hem heeft aangespannen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.