CBR wil bedrijfskleding om professionaliteit organisatie te verbeteren
professionalisering

CBR wil bedrijfskleding om uitstraling organisatie te verbeteren

Een preview van de nieuwe bedrijfskleding Beeld: CBR

Het CBR wil medewerkers met direct klantcontact – circa 900 collega’s – in de komende jaren bedrijfskleding laten dragen, te beginnen met de medewerkers van de afdeling theorie. Dit om de herkenbaarheid en professionele uitstraling van de organisatie te verbeteren.

Het CBR is bezig met een transitie van uitvoerder naar publieke dienstverlener, wat onderdeel uitmaakt van de strategische koers voor de periode tussen 2022 en 2026. “Deze nieuwe identiteit wordt extra benadrukt door een sterke huisstijl, waarvan bedrijfskleding en uniformiteit belangrijke pijlers zijn”, is te lezen in een openbaar document waarin de aanleiding voor deze beslissing wordt toegelicht.

Volgens de organisatie mist er op dit moment een mate van herkenbaarheid en visuele professionaliteit. “Nu zijn medewerkers slechts herkenbaar aan een bedrijfspas of een badge. Hierdoor zijn klanten, zodra zij binnenkomen, vaak zoekende naar een punt van herkenning in een voor hen toch vaak al spannende situatie.”

Bedrijfsbreed

Hoewel de medewerkers van de theorie-afdeling als eerst te maken krijgen met de nieuwe bedrijfskleding, is het de bedoeling dat in de toekomst ook examinatoren, examenmanagers, DPR, coaches en facilitair medewerkers in uniform zullen werken.

Er is op dit moment een aanbesteding gedaan voor de kleding, die in verschillende uitvoeringen beschikbaar zal zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een polo, pullover, coltrui, vest, jurk, jas, blazer, colbert, gilet, bodywarmer, pantalon en rok.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “CBR wil bedrijfskleding om uitstraling organisatie te verbeteren”

Mart Kuiper|30.06.23|20:28

Ik geef toe, dit is wel een heel makkelijke inkopper. Maar als het CBR denkt dmv bedrijfskleding zijn uitstraling te verbeteren naar de klanten, dan heb je er als directie momenteel echt helemaal niks van begrepen. Zorg dat je IT, bedrijfsprocessen, bereikbaarheid, werkwijze, personeelsbestand, oplossen ziekteverzuim en wachttijden op orde zijn. Heb je dan nog geld en tijd over is het prima dat je je druk gaat maken om een poloshirt met het cbr logo erop.

johan mulkens|06.07.23|16:28

Beste Mart, ik denk dat je daar alles mee gezegd hebt. Ongelofelijk dat daar tijd en geld in geïnvesteerd word. Je begrijpt als leidinggevend er dan helemaal niks van.
Maar denk met mij dat er meerdere het hiermee eens zijn.

S. Yan|25.07.23|23:12

Mee eens net mart, zorg dat de bedrijfsprocessen en wachttijden korter zijn straalt stuk beter dan wat kleding

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR wil bedrijfskleding om uitstraling organisatie te verbeteren | RijschoolPro
CBR wil bedrijfskleding om professionaliteit organisatie te verbeteren
professionalisering

CBR wil bedrijfskleding om uitstraling organisatie te verbeteren

Een preview van de nieuwe bedrijfskleding Beeld: CBR

Het CBR wil medewerkers met direct klantcontact – circa 900 collega’s – in de komende jaren bedrijfskleding laten dragen, te beginnen met de medewerkers van de afdeling theorie. Dit om de herkenbaarheid en professionele uitstraling van de organisatie te verbeteren.

Het CBR is bezig met een transitie van uitvoerder naar publieke dienstverlener, wat onderdeel uitmaakt van de strategische koers voor de periode tussen 2022 en 2026. “Deze nieuwe identiteit wordt extra benadrukt door een sterke huisstijl, waarvan bedrijfskleding en uniformiteit belangrijke pijlers zijn”, is te lezen in een openbaar document waarin de aanleiding voor deze beslissing wordt toegelicht.

Volgens de organisatie mist er op dit moment een mate van herkenbaarheid en visuele professionaliteit. “Nu zijn medewerkers slechts herkenbaar aan een bedrijfspas of een badge. Hierdoor zijn klanten, zodra zij binnenkomen, vaak zoekende naar een punt van herkenning in een voor hen toch vaak al spannende situatie.”

Bedrijfsbreed

Hoewel de medewerkers van de theorie-afdeling als eerst te maken krijgen met de nieuwe bedrijfskleding, is het de bedoeling dat in de toekomst ook examinatoren, examenmanagers, DPR, coaches en facilitair medewerkers in uniform zullen werken.

Er is op dit moment een aanbesteding gedaan voor de kleding, die in verschillende uitvoeringen beschikbaar zal zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een polo, pullover, coltrui, vest, jurk, jas, blazer, colbert, gilet, bodywarmer, pantalon en rok.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: ,

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “CBR wil bedrijfskleding om uitstraling organisatie te verbeteren”

Mart Kuiper|30.06.23|20:28

Ik geef toe, dit is wel een heel makkelijke inkopper. Maar als het CBR denkt dmv bedrijfskleding zijn uitstraling te verbeteren naar de klanten, dan heb je er als directie momenteel echt helemaal niks van begrepen. Zorg dat je IT, bedrijfsprocessen, bereikbaarheid, werkwijze, personeelsbestand, oplossen ziekteverzuim en wachttijden op orde zijn. Heb je dan nog geld en tijd over is het prima dat je je druk gaat maken om een poloshirt met het cbr logo erop.

johan mulkens|06.07.23|16:28

Beste Mart, ik denk dat je daar alles mee gezegd hebt. Ongelofelijk dat daar tijd en geld in geïnvesteerd word. Je begrijpt als leidinggevend er dan helemaal niks van.
Maar denk met mij dat er meerdere het hiermee eens zijn.

S. Yan|25.07.23|23:12

Mee eens net mart, zorg dat de bedrijfsprocessen en wachttijden korter zijn straalt stuk beter dan wat kleding

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.