RDW: 500.000 rijbewijzen online aangevraagd
Nederlandse gemeenten

RDW: 500.000 rijbewijzen online aangevraagd

De aanvraag kan worden gedaan via DigiD Foto: RDW

Wat begon als kleinschalig experiment is uitgegroeid tot een groot succes: onlangs werd het 500.000ste online aangevraagde rijbewijs uitgereikt. Inmiddels kunnen burgers in 270 gemeenten het rijbewijs online aanvragen.

Daar waar een online aanvraag begin juni in 250 van de 342 Nederlandse gemeenten mogelijk was, ligt dat aantal een maand later al op 270. En iedere week komen daar nieuwe gemeenten bij, meldt RDW. Toch wordt het online aanvragen, dat sinds 2018 mogelijk is, slechts door 30 procent van de mensen gedaan. Dat dit percentage nog relatief laag ligt, komt volgens de RDW onder andere omdat een online aanvraag op dit moment alleen nog mogelijk is bij het verlengen van het rijbewijs. Niet bij eerste aanvragen. Daarnaast is de 30 procent een gemiddelde. “In sommige gemeenten ligt het percentage van het aantal verlengingen op 50 procent, in andere gemeenten ligt dat lager. Ook zijn er nog circa 70 gemeenten waar het online aanvragen überhaupt nog niet mogelijk is”, aldus het RDW.

Hoe het werkt

Bij het online aanvragen van een rijbewijs gaat men naar een door de RDW erkende fotograaf en laat daar een digitale foto maken. Deze wordt samen met de handtekening digitaal naar de RDW gestuurd. Vervolgens kan thuis met behulp van DigiD de aanvraag gedaan worden. Twee dagen later kan het rijbewijs bij de gemeente worden afgehaald.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RDW: 500.000 rijbewijzen online aangevraagd | RijschoolPro
RDW: 500.000 rijbewijzen online aangevraagd
Nederlandse gemeenten

RDW: 500.000 rijbewijzen online aangevraagd

De aanvraag kan worden gedaan via DigiD Foto: RDW

Wat begon als kleinschalig experiment is uitgegroeid tot een groot succes: onlangs werd het 500.000ste online aangevraagde rijbewijs uitgereikt. Inmiddels kunnen burgers in 270 gemeenten het rijbewijs online aanvragen.

Daar waar een online aanvraag begin juni in 250 van de 342 Nederlandse gemeenten mogelijk was, ligt dat aantal een maand later al op 270. En iedere week komen daar nieuwe gemeenten bij, meldt RDW. Toch wordt het online aanvragen, dat sinds 2018 mogelijk is, slechts door 30 procent van de mensen gedaan. Dat dit percentage nog relatief laag ligt, komt volgens de RDW onder andere omdat een online aanvraag op dit moment alleen nog mogelijk is bij het verlengen van het rijbewijs. Niet bij eerste aanvragen. Daarnaast is de 30 procent een gemiddelde. “In sommige gemeenten ligt het percentage van het aantal verlengingen op 50 procent, in andere gemeenten ligt dat lager. Ook zijn er nog circa 70 gemeenten waar het online aanvragen überhaupt nog niet mogelijk is”, aldus het RDW.

Hoe het werkt

Bij het online aanvragen van een rijbewijs gaat men naar een door de RDW erkende fotograaf en laat daar een digitale foto maken. Deze wordt samen met de handtekening digitaal naar de RDW gestuurd. Vervolgens kan thuis met behulp van DigiD de aanvraag gedaan worden. Twee dagen later kan het rijbewijs bij de gemeente worden afgehaald.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van RijschoolPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.